Liberalii au sesizat CCR cu privire la legea care mărește de la 500 la 1.200 de lei Indicele Social de Referință, în baza căruia se calculează ajutoarele sociale. PNL acuză că legea este impredictibilă și contradictorie și nu indică sursa de finanțare, potrivit Mediafax. Inițiativa legislativă atacată la CCR are ca obiect de reglementare modificarea unor articole din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, în sensul creșterii valorii indicatorului social de referință de la 500 de lei la 1.200 lei, precum și reglementarea obligativității modificării anuale a acesteia, prin hotărâre a Guvernului, în funcție de indicele prognozat al prețurilor de consum.
„Dispozițiile Legii pentru modificarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă nu respectă reglementările de tehnică normativă în sensul în care reglementarea este impredictibilă și contradictorie. Este încălcat art.1 alin.(3) din Constituția României referitor la principiul securității juridice”, potrivit sesizării PNL. Liberalii mai acuză că legea nu indică sursa de finanțare. Legea pentru modificarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, lege care prevede majorarea valorii ISR, a fost adoptată pe 13 octombrie de Camera Deputaților cu 167 voturi „pentru”, 91 voturi „contra” și 5 abțineri. Pe baza ISR se calculează diverse beneficii sociale, printre care ajutorul pentru șomaj, sprijinul pentru persoanele cu dizabilități, venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei.
Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 25 noiembrie sesizarea referitoare la Legea pentru modificarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSisif a reuşit!
Articolul următorEvenimente