Deși au deja peste un an de la lansare, modelele Huawei P30 și P30 Pro sunt printre cele mai apreciate și populare telefoane de pe piață.

Există multe caracteristici pentru care merită să-ți cumperi un Huawei P30 sau P30 Pro, dar sunt câteva și despre care poate încă nu știi, fie pentru că nu ai cercetat îndeajuns diversitatea personalizărilor pe care le poți face pe EMUI, fie pentru că sunt ascunse sau dificil de găsit. Prin urmare, vă aducem câteva sfaturi care vă pot ajuta să profitați la maximum de telefonul Huawei P30 în viața de zi cu zi.

Deși inițial au apărut cu versiunea de software propriu EMUI 9, care încorpora sistemul de operare Android 9 Pie, Huawei P30 și P30 Pro au primit update între timp la EMUI 10 cu Android 10, iar din septembrie acest an chiar la EMUI 11.

Dacă ai un telefon Huawei P30 sau P30 Pro sau dorești să achiziționezi unul, iată câteva funcționalități despre care probabil nu știai.

Activați Dark Mode

Pentru a economisi puțină baterie, este interesant să activăm modul întunecat „Dark Mode”, astfel încât să putem întuneca meniurile terminalului, ceea ce va fi, de asemenea, benefic pentru ochii noștri. Trebuie doar să accesați „Setări”, să faceți clic pe „Baterie” și apoi „Închideți culorile interfeței”.

Faceți capturi de ecran rapide

Dacă vrem să facem o captură de ecran rapid, vom avea nevoie doar de degete, cu care vom da două lovituri scurte pe ecran. De asemenea, putem face o „captură continuă”, care ne permite să prelungim captura. Pentru a face acest lucru, vom desena un „S” cu articulațiile degetelor pe ecran.

Huawei P30 eMAG

Ascundeți bretonul (notch-ul)

Bretonul este cu siguranță un element controversat. Iubit sau urât în părți egale, de obicei nu lasă pe nimeni indiferent. Dacă sunteți între cei care nu îl acceptă, puteți alege opțiunea de a-l ascunde, astfel încât o bandă neagră să apară în partea de sus a dispozitivului, ascunzând prezența notch-ului. Pentru a-l ascunde sau activa, trebuie să mergem la „Setări”, apoi să facem clic pe „Ecran”, apoi să selectăm „Mai multe setări de ecran” și, în final, „Notch”. De acolo putem selecta opțiunea de a ascunde bretonul.

Limitați timpul de utilizare a ecranului

Dacă doriți să limitați timpul de utilizare a telefonului mobil, puteți face asta din setările dispozitivului. Pentru a face acest lucru vom merge la „Setări”, vom face clic pe „Bilanț digital” și apoi vom activa „Gestionarea timpului de utilizare” de unde putem limita timpul de utilizare a ecranului.

Huawei P30 PRO

Activați „Întotdeauna pe ecran”

Cu această funcționalitate activată și cu ecanul oprit, vom putea cunoaște informații de bază afișate pe ecran, cum ar fi ora, ziua sau starea bateriei. Îl putem activa din „Setări”, făcând clic pe „Ecran principal și wallpaper” și în cele din urmă „Afișați întotdeauna pe ecran”. În plus față de activarea acestuia, este, de asemenea, posibil să-l programați pentru a fi activ numai în anumite momente ale zilei.

Economie de baterie

Dacă trebuie să economisim bateria pe Huawei P30 sau P30 Pro, putem activa două tipuri de economisire de energie. Avem „Modul de economisire a energiei”, care reduce consumul de energie prin limitarea activității aplicațiilor în fundal. De asemenea, are „Modul de economisire a energiei ultra” și mai strict, care dezactivează toate funcțiile, cu excepția WiFi, date mobile și alte funcții specifice.