Ultimul weekend a fost unul special pentru antrenorul prahovean Mihai Dinu, care, după o scurtă aventură în exoticul Laos – unde a participat în AFC Cup, întreruptă de pandemia de coronavirus, a preluat acum Academia de fotbal ”Emeric Dembroschi” – Sighetul Marmației.
Noul proiect fotbalistic a fost lansat vineri (18.09.2020) într-un cadru festiv, în Sighetu Marmației, la eveniment participând chiar legendarul jucător care a evoluat la Mondialul din Mexico 70 și care a dat numele academiei. Alături de acesta s-a aflat un alt nume celebru din fotbalul mondial, Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București și Steaua Roșie Belgrad, investitori, reprezentanți ai sponsorilor, membrii staff-ului tehnic și administrativ al Academiei Emeric Dembroschi regăsindu-se printre participanții la acest prim pas din viața noului edificiu sportiv.
8-dinu-2Prahoveanul Mihai Dinu, care a ajuns în Nordul țării de aproape o lună, pentru a pregăti lansarea acestui proiect, le-a prezentat conceptul celor doi foști mari fotbaliști ai României, Miodrag Belodedici și Emeric Dembroschi, conceptul Academiei, care-și va desfășura activitatea la Baza Sportivă de la Sarasău – Sighetu Marmației. ”Sunt bucuros, încrezător, este o provocare importantă a carierei mele și sper să facem treabă bună. Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine” – declară Dinu, cel care a activat peste hotare într-un alt proiect juvenil, o ”filială” a Academiei spaniole ”Wospac” din Iordania.

Sursa foto:
www.bihorpenet.ro