Sâmbătă şi duminică, la Brăila, au avut loc întrecerile celei de-a XXIX-a ediţii a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru seniori, tineret, juniori şi cadeţi, competiţia fiind organizată, pentru respectarea prevederilor actuale, în aer liber, pe esplanada de pe faleza Dunării.
Antrenorul coordonator al secţiei de karate a CSM Ploieşti, Liviu Apostol, ajutat de instructorul voluntar Ileana Apostol, au înscris în concurs şase sportivi, care au reuşit să obţină opt medalii – două de aur, trei de argint şi trei de bronz – după cum urmează:
– medalii de aur – Alexandru Nicolae în probele Kata individual şi Kumite individual juniori (16-18 ani);
– medalii de argint – Mihaela Ciuranu, Sorana Frâncu şi Emanuela Irimia în proba Kata echipe juniori;
– medalii de bronz – Alexandra Laios şi Alexandru Nicolae în proba Enbu mixt tineret (19-21 ani) şi Alexandru Nicolae în proba Fukugo juniori.
Mulţumit de performanţele elevilor săi, antrenorul emerit Liviu Apostol ne-a declarat: „Iniţial, acest campionat era programat doar pentru probele de kata, dar, cu câteva zile înainte de start, au fost aprobate toate probele de concurs specifice karate-ului Tradiţional. Deşi antrenamentele noastre cu echipa de performanţă au avut de suferit din pricina perioadei de izolare şi a condiţiilor de distanţare impuse ulterior, consider, totuşi, că toate cele opt medalii cucerite reprezintă un rezultat foarte bun pentru clubul nostru. Aş avea o menţiune specială pentru juniorul Alexandru Nicolae, care a obţinut în premieră titlul de campion naţional la două probe individuale, Kata şi Kumite. De asemenea, aş remarca-o şi pe mezina echipei noastre, Medina Dumitru, care s-a clasat pe locurile 5-8 la Kata individual cadeţi, deşi este cu un an mai mică decât vârsta acestei categorii”.
Organizatorii competiţiei au fost Federaţia Română de Karate Tradiţional şi clubul Setsu Bama Yama, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila, al Consiliului Judeţean şi al Jandarmeriei Brăila.