George Marin

Pe 15 septembrie, Federația Română de Box avea programată ședința Biroului Federal, organul de conducere între două Adunări Generale, o ședință care, se presupune, aștepta cu sufletul la gură Hotărârea de Guvern care urma, sau nu, să elimine restricțiile pentru sporturile de contact. Guvernul a dat o hotărâre favorabilă boxului, luptelor, judo-ului și celorlalte sporturi de contact, numai că Biroul Federal nu s-a mai întâlnit fizic. Fiind ocupat până peste cap de importantele activități electorale ale partidului pe care nu îl numim, pentru că noi ne ocupăm doar de sport – dar un partid care l-a propulsat pe Câtea în capul unei discipline sportive care are nevoie de mult mai multă organizare și susținere competente decât ceea ce vedem astăzi – președintele FR Box, Vasile Câtea, a anulat ședința de Birou Federal și a convocat o ședință a Comitetului Executiv. Cine sunt membrii acestui Comitet, doar Vasile Câtea știe, pentru că site-ul FR Box tace mâlc în această privință.
Prima competiție preconizată a se disputa este Campionatul Național Under 22 (masculin), care are prevăzută prima zi de competiție pe 30 septembrie. Competiția este „cuplată” cu „restanța” Campionatului Național de Tineret, întrerupt în martie a.c. și care mai avea de disputat semifinalele și finalele, acumreprogramate începând cu 1 octombrie. În ceea ce privește datele de disputare, este oarecare neclaritate pe site-ul FR Box, calendarul preconizat al competițiilor nefiind adus „la zi” pentru tot muritorul de rând care mai nădăjduiește să vadă un meci de box. Dar lipsa de acuratețe a informațiilor deja a devenit un ceva obișnuit, din păcate, ca, de altfel, chiar lipsa informațiilor. Bine că știm două lucruri certe: locul de disputarea celor două campionate, Giurgiu, și faptul că este necesară o testare Covid-19 cu cel mult 72 de ore înaintea prezentării la competiție. Nu știm – sper să nu fie cobe – dacă cele două competiții vor apuca să se desfășoare, pentru că nimeni nu poate băga mâna în foc în ziua de astăzi. Va mai fi vreun test pe durata turneelor? Care va fi procedura dacă, pe neașteptate, se va ivi un caz în timpul competiției? Vom izola… gongul?
La „Tineret”, unde participă sportivi născuți în anii 2002 și 2003, în faza semifinalelor erau calificați trei ploieșteni, toți de la CSM: Marian Ghinoiu (categoria 49 de kilograme, urma să lupte cu craioveanul Dragoș Stamin), Cristian Drăgan (categoria 60 de kilograme, urma să îl înfrunte pe sigheteanul Samuel Roman) și Daniel Ghiță (categoria 75 de kilograme, care l-ar avea oponent pe băcăuanul Lucian Mititelu).
La „Under 22”sunt admiși sportivi născuți între 1998 și 2001. CSM Ploiești l-ar avea ca participant pe actualul campion național al seniorilor, George Dumitrescu (foto, stânga – categoria 63 de kilograme), iar CS Petrolul Ploiești l-ar prezenta pe Gabriel Șchiopu (foto dreapta), vicecampionul național al seniorilor de la categoria 52 de kilograme.
Câți dintre toți aceștia enumerați vor fi prezenți la concurs, vom vedea în apropierea zilei de start.
Cât despre posibilitatea de a putea relata de la fața locului, Federația Română de Box încă nu a avut niciun răspuns la solicitarea noastră telefonică făcută vineri. A rămas că „vom reveni cu un răspuns”. Și asta este cea mai modestă întrebare la care întreaga Federație Română de Box nu știe, sau nu este capabilă, să răspundă. Vă garantez!