V. S.

Doi bărbați și o femeie din județul Prahova au decedat, în ultimele zile, după ce s-au infectat cu coronavirus. Potrivit informațiilor oficiale, din totalul celor 4.386 de prahoveni confirmați de la începutul epidemiei, 145 de persoane au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică Prahova. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane – două de sex masculin (ambele cu vârsta de 52 ani) și una de sex feminin (68 ani), care aveau și comorbidități.
Pe de altă parte, a fost pentru prima dată în ultimele săptămâni când în județul Prahova s-au înregistrat mai puțin de 50 de cazuri confirmate de coronavirus la 24 de ore. Problema care rămâne este că, dintre cele 45 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, cele mai multe au sub 60 de ani – patru minori, patru între 19 ani și 29 ani, cinci cu vârsta între 30 și 39 ani, nouă – între 40 ani și 49 ani și 12 persoane cu vârsta între 50 și 59 de ani. Restul au avut vârsta peste 60 de ani.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este, în Prahova, de 328, dintre care 290 de paturi erau ieri ocupate. La ATI, toate cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice.
De la intrarea în vigoare a Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1.064 de decizii de izolare și 4.609 de decizii de carantină.
Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până ieri, a fost de 20.730 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.