CS Blejoi – Corona Braşov 1-4 (0-1)
Stadion: Comunal Blejoi. Fără spectatori. Au marcat: Lambru (min. 47) / Nicolau (min. 42, 54), Cristescu (min. 77 din penalti), Boția (min. 88).
CS Blejoi: Preda – Anghel, Oprea, Cl. Stoica (cpt.), A. Oprea (61 Ghinea) – Rudaru (87 Chiși) – Cocoș (46 E. Ilie), Iancu (46 C. Munteanu), Răileanu, Badea (61 Teru) – Lambru. Antrenor: Răzvan Vlad.
Corona: D. Mutu – Aszalos, Tălmaciu, Burlacu, Cîrstian (46 A. Voicu) – Leonte (cpt.) – Roșu (79 Manole), Șt. Nicolau, Lingurar, Alupoaie (63 Boția) – M. Cristescu (82 Nechita). Antenor: Călin Moldovan.
Avertismente: / Tălmaciu (38), Boția (75).
Arbitru: Sergiu Anton (București). Asistenţi: Romeo Popa, Marian Cristinel Barbu (ambii din Craiova). Observatori: Florin Stănescu (Dragomirești, Ilfov) și Daniel Țiclea (Buzău).
Jucătorul meciului: Nicolau.
George Marin
Sorții sorților din neamul celor care determinau grupele turneelor finale ale campionatelor mondiale din vremea lui Blatter au trimis în seria a cincea a ligii a treia o echipă care a pupat prima scenă fotbalistică în viața ei anterioară și care a păstrat nostalgia acelui prim sărut. Mă rog, poate nu chiar echipa, ci re-creatorii ei uniți într-un singur nume: Primăria Brașov. Cine altcineva ar dori promovarea? Poate doar fanii celeilalte echipe brașovene, SR, amintind de vechiul Steagul Roșu, dar acolo există mai mult suflet și istorie decât arginți. Combinată cu seria a șasea pentru faza următoare a competiției maselor – atâtea câte mai sunt și masele astea – seria cu echipele ploieștene nu poate da decât o probabilă confruntare cu Alexandria. Cine să fie oponenta? Previzibil, Corona! Totuși, brașovenii au avut oarecare teamă de meciul de la Blejoi, una dintre dovezi fiind pupăturile și îmbrățișările de la final care trădau descătușarea. A doua a fost evidentă: s-au uitat de jur împrejur atunci când au trecut strada și au pornit spre Blejoi, să nu care cumva să li se întâmple vreun accident. O altă dovadă foarte elocventă este prudența cu care brașovenii au abordat jocul, părând că, mai degrabă, așteaptă greșeala adversarului. Au încercat câteva lansări directe, toate captate de un atent Preda. Pentru o echipă totuși mai legată, cu blocuri funcționale mai bine conturate și cu o știință a jocului pusă în practică, Corona a arătat prea puțin pentru o echipă destinată să domine seria. Totuși, la pauză a intrat cu un avantaj care nu reflecta absolut deloc echilibrul jocului. Golul a fost marcat în urma unui șut moale, frontal din interiorul careului, aproape o „chiflă”, care l-a păcălit pe Preda. Blejoiul ajunsese de câteva ori în preajma careului advers, dar acțiunile ori au suferit de lipsa de precizie,viteză și decizie, ori s-au împiedicat în dribling pe o anemică parte dreaptă a atacului.
Mutarea făcută la pauză de Răzvan Vlad a adus un sistem cu Munteanu avansat, un al doilea atacant alături de Lambru, cel din urmă căpătând libertate de mișcare pe tot frontul de atac. Roadele s-au arătat imediat: egalare realizată de Lambru după o „liberă” bătută de Răileanu, combinată cu ezitarea apărării brașovene, și o mare ratare a aceluiași Răileanu – șut cu latul peste bară din poziție frontală, când se afla singur în fața porții – la centrarea lui … Lambru (min. 49). Iată cum, în doar câteva minute, Corona ar fi fost pusă în genunchi. În loc de îngenuncherea adversarului, apărarea Blejoiului a mai demonstrat o dată cum se ia gol pe neașteptate când nu faci marcajul corect (șut în cros, din dreapta, tras tot de Nicolau). O oarecare cădere a moralului a cuprins Blejoiul, susținută și de convingerea că arbitrul nu acordă avertismente pentru că prahovenii poartă tricouri foarte rezistente, care nu se rup nici măcar atunci când tragi de ele. Situația s-a clarificat când penaltiul corect acordat a fost transformat de experimentatul ex-petrolist Marian Cristescu, deși Preda a ghicit colțul, făcându-ne să regretăm mai mult că nu am făcut noi 2-1 la ocazia avută în debutul mitanului. Nimeni nu poate garanta că, marcând atunci, am fi și câștigat. Dar, cel puțin, jocul ar fi mers altfel. Golul lui Ilie, marcat din lovitură liberă, nu a făcut altceva decât să dea scorului niște proporții umflate, dincolo de ceea ce Corona a demonstrat pe teren. În acest joc, vorbim!Altfel, se intuiește în Corona o echipă care, într-adevăr, va concura, poate singură, la câștigarea seriei.
Seria 5, etapa 2
Kids Tâmpa Braşov – Olimpic Cetate Râşnov 2-1
Fabian Dumitraș (30), Răzvan Zota (58) / Raul Drugă (14 – penalty)
SR Municipal Braşov – AFC Odorheiu Secuiesc 1-2
Horia Popa (37 – penalty) / Ionuț Mândru (54 – autogol), Cosmin Turcu (55)
AFC Astra 2 – CSO Plopeni 5-1
George Merloi (40, 80), David Brăilă (67, 78), Marius Pahonțu (88) / Cătălin Vlad (30)
KSE Târgu Secuiesc – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 3-0
CS Blejoi – Corona Braşov 1-4
Cosmin Lambru (47) / Ștefan Nicolau (41, 55), Marian Cristescu (77 – penalty), Vlad Boția (88).
Meciurile Etapei 3
Sep 25, 17:00 CSM Corona Braşov – AFC Astra 2
Sep 25, 17:00 AFC Odorheiu Secuiesc – ACS Kids Tâmpa Braşov
Sep 26, 17:00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2 – CS Blejoi
Sep 26, 17:00 Olimpic Cetate Râşnov – ACS KSE Târgu Secuiesc
Sep 26, 17:00 CSO Plopeni – ACS SR Municipal Braşov
Clasament Etapa 2
Loc Echipa M V E I Gol Pct
1. CSM Corona Braşov 2 2 0 0 9-2 6
2. AFC Astra 2 2 1 0 1 6-3 3
3. SR Municipal Braşov 2 1 0 1 3-3 3
4. Odorheiu Secuiesc 2 1 0 1 2-2 3
5. ACS Târgu Secuiesc 2 1 0 1 4-5 3
6. Sepsi Sf. Gheorghe 2 2 1 0 1 2-3 3
7. Kids Tâmpa Braşov 2 1 0 1 2-3 3
8. CS Blejoi 2 1 0 1 3-5 3
9. CSO Plopeni 2 1 0 1 2-5 3
10. Olimpic Cetate Râşnov 2 0 0 2 2-4 0