Bogdan Toader, șeful administrației județene și candidat al Alianței pentru Prahova pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, a dat o veste bună, ieri, tuturor elevilor care fac naveta de la domiciliu către unitatea de învățământ. Bogdan Toader a anunțat că au fost identificate soluțiile pentru ca transportul să fie gratuit pentru elevii care domiciliază în altă localitate decât aceea în care se află școala sau liceul în care studiază, pe raza județului Prahova.
“Elevii din Prahova vor avea gratuitate pe toate traseele care fac legătura între localitatea lor de domiciliu și cea în care se află unitatea de învățământ, pe durata cursurilor. Finanțarea va fi asigurată în proporție de 50% de Consiliul Județean Prahova și 50% de către Inspectoratului Școlar Județean.
Începând de astăzi (n.n. – ieri), operatorii de transport vor elibera elevilor abonamente, pe baza adeverințelor pe care aceștia le primesc de la unitățile de învățământ. Decizia, adoptată în cadrul întâlnirii de astăzi (n.n. – ieri), este rezultatul unei serii de discuții și analize inițiate de Consiliul Județean Prahova cu reprezentanții operatorilor de transport intrajudețean și Inspectoratul Școlar Prahova.
Au fost stabilite astfel modul în care se va face decontarea serviciilor prestate de operatori pentru a asigura gratuitatea transportului elevilor, precum și un set de propuneri de îmbunătățire a normelor metodologice propuse de Guvern, pe care le vom transmite ministerelor suport.
Atât eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova, cât și Asociația Patronală a Transportatorilor Rutieri “Muntenia Trans” vom face demersuri către Ministerul Transporturilor și Ministerul Educației pentru îmbunătățirea metodologiei de decontare, dar și pentru asigurarea fondurilor necesare promise Consiliilor județene!”, a anunțat Bogdan Toader.

(Comandat de PSD Filiala Prahova CUI MF 21200019)