Trei atleţi ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Rareş Toader, Petre Rezmiveş şi Mihai Vasiliu, au făcut parte din lotul de 64 de sportivi care a reprezentat România la cea de-a 73-a ediţie a Campionatului Balcanic pentru Seniori, competiţie care a avut loc la Cluj-Napoca, în organizarea Federaţiei Române de Atletism.
Cei trei au reuşit să contribuie cu câte o medalie la bilanţul final al „tricolorilor” (29 de medalii), interesant fiind că fiecare a obţinut câte un „metal” diferit: Rareş Toader a cucerit aurul la „aruncarea greutăţii”, Mihai Vasiliu a obţinut argintul cu ştafeta de 4×400 metri plat, iar Petre Rezmiveş a luat bronzul în proba de ştafetă 4×100 metri.
Rareş Toader a devenit campion balcanic al României, după ce s-a impus în proba de aruncare a greutăţii, cu o performanţă de 19.44 metri. Sportivul clubului ploieștean a avut o aruncare cu doi centimetri mai bună decât cea a medaliatului cu argint, ucraineanul Ihor Musiienko (19.42 metri). Pe locul al treilea s-a clasat bosniacul Kemal Mesic (19.19 metri).
În aceeaşi sesiune, Petre Rezmiveş a făcut parte din ştafeta de 4×100 metri a României care a obţinut medalia de bronz (40.55 secunde), după Turcia (39.63 secunde) şi Ucraina (39.87 secunde). Sportivul de la CSM Ploiești a alergat alături de Cristian Roiban, Marius Tone şi Marian Tănase. El nu a participat în proba de 100 metri din cauza unei mici probleme medicale.
Mihai Vasiliu a devenit vicecampion balcanic în proba de ştafetă 4×400 metri, alături de Robert Parge, Vlad Dulcescu şi Mihai Pîslaru (originar din Ploiești, component al CSA Steaua București). Românii au oprit cronometrul după 3:08.28 minute, fiind devansaţi de reprezentanţii Turciei (3:06.35 minute).
Sportive din Câmpina, pe podium
La startul competiţiei de pe „Cluj Arena”, la care s-au aflat peste 300 sportivi din 12 ţări, au mai concurat pentru România și două sportive din Câmpina, ambele reușind să urce pe podiumul de premiere.
Junioara Andreea Lungu, legitimată la CSȘ „Constantin Istrati” Câmpina şi pregătită de profesoara Mihaela Marin, a devenit vicecampioană balcanică la proba de aruncare a discului, cu 50,15 m. De asemenea, Ioana Plăvan, formată la clubul câmpinean şi legitimată acum la Gloria Buzău, a obţinut medalia de bronz la proba de aruncare a suliţei, cu 47,79 m.
De menţionat că la competiţia balcanică a asistat şi preşedintele forului mondial de atletism, Sebastian Coe.
România s-a clasat pe locul 1 în clasamentul pe puncte, iar în topul după numărul de medalii s-a situat pe poziția a doua.
România a reușit să cucerească 29 de medalii: 8 de aur, 14 de argint și 7 de bronz. Cu un astfel de palmares, în topul pe medalii, țara noastră a fost întrecută doar de către Ucraina, cu 32 de medalii (12 de aur, 13 de argint și 7 de bronz).
În clasamentul pe puncte, România s-a clasat pe locul întâi, cu un total de 299 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Ucraina – 295 puncte, iar pe locul trei a încheiat Turcia – 196 de puncte.