Pepinierele Direcţiei Silvice Prahova vor asigura necesarul de material săditor

F.T.

Pentru împădurirea celor 80 de hectare de pădure doborâte de vânt la Cheia, în luna februarie a anului curent, este nevoie de aproximativ 400.000 de puieţi din speciile brad, molid, fag şi paltin de munte. O parte dintre aceştia sunt deja disponibili, iar ceilalţi vor fi produşi în anii următori, anunţă Direcţia Silvică Prahova.
În acest context, într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, Romsilva Direcţia – Silvică Prahova menţionează faptul că „”rezervaţia de semințe Cheia, de unde Direcția Silvică Prahova își procură materialul de bază pentru puieții forestieri, are o suprafaţă de 714 hectare, fiind o sursă generoasă de semințe de brad, molid, larice, pin, salcâm, fag, stejar, stejar roșu, gorun, frasin, cireș, tei, paltin de munte. De asemenea, Romsilva – Direcţia Silvică Prahova administrează 20 de pepiniere silvice, întinse pe o suprafață de 70 de hectare care asigură integral necesarul de puieți forestieri folosiți în șantierele de împăduriri ale direcției”.
În aceeaşi postare se mai menţionează, de asemenea, faptul că la sfârșitul anului 2019 Direcția Silvică Prahova avea un stoc de 1,1 milioane puieți din diferite specii, dintre care în primăvara lui 2020 au fost folosiți peste 367.000. Restul puieților vor fi utilizați in campania de împăduriri din toamnă şi în cea din primăvara anului viitor”.