F.T.

Începând cu data de vineri- 7 august şi până ieri dimineaţă, peste 200 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și a siguranței cetățenilor. În perioada menționată, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ” Şerban Cantacuzino” au asigurat medical, cu personalul de pe ambulanţele SMURD, 80 de persoane. Totodată, după cum se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei, „echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 9 incendii, 17 arderi necontrolate (incendii de vegetație uscată), intervenind şi în alte 19 cazuri în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, fenomene meteorologice nefavorabile etc. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere în urma cărora 8 victime au fost transportate la spital”.
În afară de intervenţiile amintite mai sus, reprezentanţii pompierilor prahoveni mai amintesc, în acelaşi comunicat, faptul că în săptămâna 3-9 august, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 8 acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unități de turism.
„În urma verificărilor, au fost identificate 50 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 12 au fost înlăturate pe timpul desfășurării acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat 41 avertismente și 9 amenzi în cuantum de 27.500 de lei. Tot în contextul controalelor amintite, au fost organizate şi desfăşurate 13 instruiri la care au participat aproape o sută de persoane”.