Luni seară, Comitetul de urgenţă al FRF a transmis către UEFA reprezentantele țării noastre în întrecerile europene. Având în vedere termenul limită impus de UEFA pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene intercluburi, respectiv 03.08.2020, după jocul U. Craiova – CFR Cluj, scor 1-3, au fost comunicate către UEFA cluburile ce urmează a participa în competițiile europene intercluburi în sezonul 2020/2021, astfel:
Champions League – FC CFR 1907 Cluj
Europa League – U Craiova 1948 Club Sportiv SA
Europa League – FC Botoșani
Europa League – FC FCSB SA – câștigătoarea Cupei României
Youth League – FC Viitorul – câștigătoarea Ligii Elitelor U19.

S-au stabilit primele coordonate ale sezonului 2020-2021

Federația Română de Fotbal a stabilit, tot în ședința din 3 august 2020 a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, datele de start ale noilor ediții ale competițiilor Cupa României, faza națională, Liga 2, Liga 3 și Liga 1 Feminin. Însă, în cazul campionatelor Liga 2 și Liga 3, președintele Răzvan Burleanu a transmis că acestea ar putea suferi modificări, în funcție de cum evoluează pandemia. Cupa României, ediția 2020/2021, începe la 25 august, în primul tur al fazei naționale a Cupei României urmând să participă cele 42 de reprezentante județene, cât și 34 de echipe dintre ultimele clasate din Liga 3. Mai devreme ar trebui să aibă startul Liga 1 Feminin (23 august), iar Liga 2 și Liga 3 ar putea începe la 29 august, în funcție de ”analiza evoluției pandemiei”.
Referitor la eșalonul secund, în ședința CEx din 3 august s-a luat ”act de dezbaterile privind posibilele scenarii cu privire la sistemul competițional al Ligii 2”. E vorba despre o Liga 2 cu o serie sau două, în funcție de câte echipe vor ajunge în cele din urmă să înceapă competiția.

Barajul rămâne în manșă dublă

În ședința din 3 august a Comitetului Executiv al FRF, membri acesteia au aprobat ca Liga Profesionistă de Fotbal ”să consulte echipele din play-out-ul Ligii 1 cu privire la desfășurarea barajului în dublă manșă în datele de 9 și 12 august sau într-o singură manșă în data de 12 august”, ca urmare ”a solicitării LPF de modificare a calendarului competițional al play-out-ului Ligii 1 și implicit a datelor de desfășurare a barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1”.
Ulterior, după ce a primit răspuns din partea LPF, care s-a consultat cu cele opt cluburi din play-out-ul Ligii 1, Comitetul de Urgență al FRF s-a întrunit pentru a lua ”act de opinia exprimată de majoritatea cluburilor din play-out-ul Ligii 1 (7 cluburi) și pe cale de consecință păstrează programarea jocurilor de baraj pentru menținerea / promovarea în Liga 1 pentru datele de 9 și 12 august 2020. Rămâne de văzut cine va fi adversara celor de la CS Mioveni în acest joc de baraj, în condițiile în care Dinamo este în imposibilitatea de a juca meciurile restante, din perioada cât echipa bucureșteană a fost în izolare din cauza Covid. Poli Iași pare, în acest moment, formația cu cele mai mari șanse de a ocupa locul de baraj, înaintea ultimei etape din play-off.

Datele de începere a competițiilor aferente sezonului 2020/2021 vor fi următoarele:
• Cupa României – 25 august 2020
• Liga a 2-a – 29 august 2020
• Liga a 3-a – 29 august 2020
• Liga 1 Feminin – 23 august 2020
• Având în vedere situația actuală se amână pentru o dată ulterioară stabilirea datei de începere a competiției Liga Elitelor, ediția 2020/2021