Oare cât va mai rămâne liber fostul procuror DNA Mircea Negulescu (în foto) , simbolul abuzurilor comise în România de parchetul anticorupţie condus de inculpata Laura Kovesi?, se întreabă site-ul luju.ro, într-un material pe care îl prezentăm integral:

„În timp ce Înalta Curte refuză să emită un mandat de arestare preventivă, în spaţiul public apar noi dovezi despre cum fabrica dosare procurorul Negulescu, zis “Zdreanţă” sau “Portocală”.Jurnalistul Victor Ciutacu de la Romania TV a prezentat, luni seara, 20 iulie 2020, noua înregistrare cu Mircea Negulescu, surprins în timp ce pregătea o “paradeală”. Înregistrarea a fost realizată de fostul deputat Vlad Cosma, cel care a devoalat mizeriile de la DNA Ploieşti, iar la discuţie participă şi un alt procuror de la “unitatea de elită”. Este vorba despre procurorul Alfred Savu, la rândul său acuzat în mai multe dosare la SIIJ.

Înregistrarea prezintă modul în care Mircea Negulescu fabrica un dosar în care ţinta era fostul deputat Sebastian Ghiţă, iar cazul de faţă prezintă o plantare de probe cât se poate de evidentă. Concret, Mircea Negulescu îi cerea lui Vlad Cosma să îi aducă o persoană care să susţină la DNA, desigur în mod mincinos, că a primit o tigaie drept mită electorală. Problema lui Negulescu era că avea tigaia, însă nu avea aşa-zisul “mituit”.

Iata discuţia dintre procurorul Mircea Negulescu, procurorul Alfred Savu şi fostul deputat Vlad Cosma:

“Vlad Cosma: Tot în ăla.

Alfred Savu: În ăla, cu identitate nouă şi dosar nou.

Vlad Cosma: Dosar nou? Îl lipiţi după aia? Dar ei denunţul vechi l-au văzut până acum?

Alfred Savu: Nu.

Vlad Cosma: Nici azi la instanţă?

Alfred Savu: Nici nu o să-l vadă. Nu. Păi nu e la dosar.

Mircea Negulescu: Ce-ai, mă? Eşti nebun? Cum să pun denunţul?

Vlad Cosma: A, e doar declaraţia…

Mircea Negulescu: E declaraţia cu identitate protejată, ce dracu’…

Vlad Cosma: Şi aia de unde ştie dacă e denunţ sau declaraţie de martor?

Mircea Negulescu: Păi nu ştie, că eu am proces verbal de sesizare din oficiu, mă. Oricum ştie că dacă am intrat eu, mă ţin de cuvânt. Că a zis că nu mai suntem prieteni.

Vlad Cosma: Pe tigaie?

Mircea Negulescu: Dă-mi o tigaie, da… Vreau să-mi găseşti şi mie pe unul să mi-o aducă din… Că eu am tigaia, dar n-am omul.

Vlad Cosma: Să vină un om să…

Mircea Negulescu: Să aducă tigaia.

Vlad Cosma: Să o depună, da, proba…

Mircea Negulescu: Da”.