Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova a adus la cunoştinţă cluburilor din Liga A Prahova potenţial implicate în participarea la barajul de promovare în Liga a III-a, noul protocol medical care trebuie respectat, fiind aproape sigur că, în condiţiile actuale, competiţiile judeţene pot fi considerate „încheiate”, condiţia efectuării a două teste pentru depistarea coronavirusului înainte de a juca vreun meci oficial fiind aproape imposibil de acceptat / îndeplinit la eşaloanele de amatori! Astfel, AJF Prahova a solicitat, în scris, cluburilor implicate în lupta pentru primul loc, asumarea condiţiilor din protocol, pentru participarea la barajul din august, unde reprezentanta Prahovei va trebui să joace contra formaţiilor campioane din Călăraşi, respectiv Ilfov, poziţia acestora fiind simplă şi plină de fair-play. Astfel, Petrolistul Boldeşti „a urat succes” echipei care ne va reprezenta, considerând că nu poate îndeplini condiţiile, Tricolorul Breaza a fost, de asemenea, de părere că nu are rost să se joace un mini-turneu judeţean, CSO Plopeni fiind recunoscută drept echipa îndeptăţită să participe la baraj! Totuşi, Tricolorul şi-a arătat disponibilitatea ca, dacă niciuna dintre primele două clasate nu va dori să „urce” un eşalon, să se prezinte la barajul din august, aşteptând în acest sens, poziţia celor de la Plopeni!
Astfel, CSO Plopeni, care a confirmat verbal participarea la turneul orgnizat de FRF, are de îndeplinit prima condiţie- anume o testare Covid, putând începe apoi antrenamentele, termenul când se va anunţa campioana fiind 27 iulie! Urmează o a doua testare, undeva peste două săptămâni, achitarea taxelor de participare (3000 de lei), apoi, dacă se va califica pentru Liga a III-a, garanţia de participare – alţi 20.000 de lei, eventual alte teste Covid şi tot aşa: bani să ai să mai faci fotbal!

Cine mai merge în Cupă?

Un alt subiect „de rezolvat” pentru echipele prahovene şi AJF este desemnarea câştigătoarei fazei judeţene a Cupei, 4 august fiind termenul în care trebuie anunţată echipa care va merge în faza naţională!
Cum nici în Cupă nu se prea înghesuie nimeni să joace – tocmai din cauza protocolului medical actual valabil la întrecerile de amatori, s-ar putea chiar să se sară peste această întrecere, sezonul acesta şi Prahova să nu mai trimită o echipă în întrecerea la nivel de FRF!