F. T.

În ziarul de ieri, ne întrebam retoric, făcând referire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID: „Ne mai facem bine vreodată? Bine, în sensul că vom înţelege, măcar în ceasul al doisprezecelea, că nu-i de joacă totuşi cu acest virus?
Răspunsul la întrebare este dat de către reprezentanţii IPJ Prahova, care au precizat într-un comunicat: „Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Azuga au depistat (duminică- n.n.) nouă persoane care consumau produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice în spațiul comun de servire a mesei din interiorul unui restaurant din localitate, deși această activitate este suspendată conform prevederilor legale în vigoare. Pentru acest motiv, operatorul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei”.
Ce-ar mai fi de adăugat? Ceea ce tot repetă autorităţile: „Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă”.
Numai să băgăm la cap!