Sute de persoane – evacuate din magazine

F. T.

Ieri după amiază, în urma unui apel prin intermediul Numărului Unic 112, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova s-a adus la cunoştinţă faptul că în Ploieşti a fost găsită o bombă neexplodată.
Potrivit unui comunicat al reprezentanţilor pompierilor prahoveni, muniţia a fost găsită pe un şantier de pe Bulevardul Republicii (MRS Residence), iar la faţa locului a fost trimis de urgenţă un echipaj de pirotehnişti, care a delimitat zona, pentru prevenirea oricărui incident.
Pentru ridicarea bombei – care cântăreşte aproximativ 200 de kilograme, rămasă neexplodată cel mai probabil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial – reprezentanţii ISU au solicitat un echipaj specializat de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, urmând ca, ulterior, să fie detonată.
Prin Prahova, aşadar, avem cam de toate: şi pandemie, şi accidente rutiere şi…
bomba-2Şi bombele mai lipseau…
Pentru a elimina orice risc, reprezentanții ISU Prahova au mai precizat că ” s-a luat decizia evacuarii Kaufland și a celor 4 magazine vecine, în vederea începerii operațiunilor de ridicare a bombei. Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate din Kaufland și alte 100 din celelalte 4 magazine din apropiere”.