N. Dumitrescu

Deși în ordinul prin care s-a instituit carantina zonală în Gornet se menționa clar că este limitată la maximum deplasarea persoanelor, totuși, nu toți locuitorii au înțeles acest lucru, riscând pe propria piele sancțiunile impuse de lege. Astfel, o persoană a plecat la sfârșitul săptămânii trecute într-o stațiune de pe Litoral, fiindu-i deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Conform unui comunicat de presă emis, ieri, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Bălţeşti s-au sesizat din oficiu, sâmbătă, în legătură cu faptul că o persoană din satul Gornet s-a deplasat, în cursul aceleiaşi zile, la Costineşti, încălcând astfel măsura impusă pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. În acest caz a fost deschis dosar penal, cauza fiind înregistrată la Parchetul Judecătoriei Vălenii de Munte. ”Vă facem cunoscut faptul că, la data de 27.07.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect săvârşirea unei infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor, prev.şi ped.de art.352 C.pen. La data de 25.07.2020, lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.8 Bălţeşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană din satul Gornet, judeţul Prahova, localitate ce se află în carantină zonală, s-a deplasat, în cursul zilei de 25.07.2020, pe raza staţiunii Costineşti, judeţul Constanţa, încălcând măsura impusă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului gripal COVID -19. Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmării penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă menționat.
Reamintim faptul că localitatea prahoveană Gornet se află în carantină zonală, din data de 22 iulie, de la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.