La finalul acestei săptămâni, pe 25 iulie, în comuna Cocorăștii Mislii, din Prahova, din zona Subcarpaților de Curbură, se va desfășura prima ediție a Subcarpați Trail Run.
Alergătorii pot alege între două curse – semi-maraton și cros, cu diferență semnificativă de nivel, dificultatea fiind una medie.
Se va organiza, de asemenea, o cursă a scaunelor rulante, lângă Gorunul – simbol al evenimentului. După cursă, concurenții vor avea parte de un gulaș gustos, în poienița de la baza pădurii.
De la ediția următoare, numărul probelor va fi extins, planurile vizând o cursă a copiilor, o probă de maraton, dar și o cursă de biciclete. De asemenea, pentru viitor, organizatorii nu exclud ideea organizării unei probe de ultra-maraton.
„Pădurea Goruna, din zona Subcarpaților de Curbură, spune povestea stejarilor seculari. Câte generații au trecut pe lângă acești străjeri, câte vremuri au „văzut”? Simbolul competiției este Gorunul atestat în anul 1490, de pe vremea lui Vlad Țepeș, care, de cinci secole, veghează și transmite istoria generațiilor anterioare. Subcarpați Trail Run, ale cărei trasee te duc în inima pădurii, pe coline împădurite, pe sub bolta creata de crengile copacilor, este despre rezistenţa, perseverența și bucuria de a trăi, indiferent de vremuri. Este despre felul în care inima noastră rezonează cu natura, cu moștenirea transmisă de toți cei care au pășit pe aceste coline cu mult înaintea noastră și despre ceea ce ne conectează, ca spirit”, prezintă evenimentul organizatorii.
Competiția va respecta regulile impuse de pandemia Covid-19 și va avea un număr limitat de participanți, 410, fiecare alergător fiind rugat să citească atent regulamentul evenimentului înainte de înscriere.
Înainte de toate, organizatorii se bazează pe buna-credință și responsabilitatea individuală a fiecăruia dintre participanți, pentru ca evenimentul să reprezinte o experiență de neuitat, dar și un pas spre revenirea, treptată, la „normalitate”.
Mai multe detalii se pot găsi pe pagina oficială a evenimentului: www.subcarpatitrailrun.ro