Violeta Stoica

Numărul pacienților infectați cu coronavirus și care au decedat, în judeţul Prahova, de la începutul epidemiei până ieri, la ultima raportare oficială, a ajuns, din păcate, la 38 de persoane. De altfel, în Prahova 765 de persoane au fost confirmate cu Covid-19, 161 dintre acestea fiind declarate vindecate și externate.
Cinci prahoveni au decedat în ultimele zile, dintre care trei doar sâmbătă, potrivit datelor oficiale transmise de Instituția Prefectului și furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova. Ultimele decese asociate COVID 19 sunt: un bărbat (56 de ani), internat pe 27 iunie, decedat pe 08 iulie și care suferea de boala cardiacă ischemică, infarct miocardic acut, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II și etilism cronic, un bărbat (80 de ani), internat pe 02 iulie, decedat pe 09 iulie și avea hipertensiune arterială, un bărbat (59 ani), internat pe 7 iulie, decedat pe 11 iulie și care suferea de boală cardiacă ischemică, hipertensiune arterială, boală hepatică acută; un bărbat (65 ani), internat pe 06 iulie, decedat pe 11 iulie și care avea hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II și cancer; un bărbat (73 ani), internat pe 10 iulie, decedat pe 11 iulie, suferea de obezitate grad I, hipertensiune arterială, boală cardiacă ischemică.
Ieri, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă erau internați 14 pacienți, dintre care opt – ventilați mecanic.