Cu „pașaportul” pentru Europenele indoor de la anul (2-5 martie), atletul ploieştean Mihai Cristian Pîslaru se pregătește să participe la primul concurs din acest sezon atât de bulversat de pandemia de coronavirus. În data de 15 iulie, acesta urmează să participe alături de lotul naţional în Grecia, la meetingul internațional „Dromia”.
Alergătorul de 400 m, format la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, de profesoara Maria Andrei, şi legitimat, în prezent, la CSA Steaua București, fiind pregătit de Robertino Tănase Hossu, și-a îndeplinit baremul de participare în competiția continentală indoor încă din iarnă, fiind cronometrat cu timpul de 47,41 secunde, la Viena, în februarie.
Vicecampion european la U18, în 2016, la 400 m, Mihai Cristian Pîslaru a trebuit să găsească soluţii pentru a se antrena în timpul stării de urgență, ceea ce a reuşit în mare parte, după cum spune acesta: „Am noroc, stau la parter, și în fața blocului am o parcelă de aproximativ 80 m cu iarbă. Așă că ieșeam împreună cu părinții care mă filmau… făceam sărituri, pregătire fizică generală aerobă, apoi stretching, yoga, adică antrenament mental, de relaxare. Așa că am trecut cu bine de acea perioadă. Mă simt mai puternic, nu mi-am pierdut forma. Acum, din zi în zi, câștig încredere în mine”.
Mihai mărturisește că vrea să atingă vârful de formă în luna septembrie, odată cu Naționalele seniorilor, programate la începutul lunii respective (5-6 septembrie) și cu Balcaniada (19-20 septembrie), ambele competiții fiind programate la Cluj.
Dar, fiind încă la categoria tineret, Mihai Cristian Pîslaru vizează un loc pe podium la Campionatele Europene în aer liber de la U23 din 2021.