Ieri, în centrul oraşului Ploieşti, în faţa Palatului Administrativ, au avut loc manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Drapelului Naţional, eveniment la care au participat reprezentanţi din conducerea Consiliului Judeţean Prahova, ai Instituţiei Prefectului, ai Primăriei Ploieşti, ai Armatei, parlamentari, ai instituţiilor de cult, dar şi ploieşteni.
Această zi a fost proclamată cu mai bine de două decenii în urmă, fiind marcată în fiecare an, pe data de 26 iunie, de către autorităţile publice, drapelul tricolor fiind reprezentat în toate momentele importante ale istoriei și ale reușitelor României, ca națiune, fiind martor al formării poporului român.
Ziua Drapelului a fost instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când guvernul de la acea vreme a hotărât că tricolorul – roşu, galben şi albastru- reprezintă steagul naţional al ţării.
În anul 1834, voievodul Ţării Româneşti, Alexandru Ghica, a atribuit armatei ca steag tricolorul, cu cele trei culori, consfinţirea steagului având loc prin decret în timpul Revoluţiei Paşoptiste, când s-a precizat că pentru standard se folosesc culorile albastru închis, galben deschis şi roşu carmin, dispuse vertical.