V. Stoica

Județul Prahova încă mai are zone prea puțin cunoscute, dar recomandate de către cei care au ajuns pe drumuri județene sau locale ce merită parcurse ca trasee de mountain bike sau cu motocicleta. Sunt drumuri mărginite de peisaje extraordinare, unele aproape virgine, nealterate de “problemele” generate de civilizația prost înțeleasă de unii turiști.
Unul dintre aceste drumuri, care leagă orașul Comarnic de Secăria și, mai departe, de frumusețile comunei Valea Doftanei este DJ101S, un traseu recomandat de către iubitorii sporturilor pe două roți atât pentru peisajele dealurilor înalte din zonă, cât și pentru dificultatea traseului, dar  și pentru traficul relativ redus.
Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat, de altfel, că “anul acesta, o porțiune de circa 3,5 kilometri din acest drum a fost asfaltată, pe raza comunei Secăria, astfel încât, per total, a crescut starea de viabilitate a drumului DJ 101S. Doar pe teritoriul comunei Valea Doftanei mai este nevoie de reparații, dar Direcția Județeană de Protecție a Plantelor și Întreținere a Drumurilor Județene Prahova va interveni pentru plombarea zonelor deteriorate. De altfel, amatori ai practicării sporturilor pe două roți, cicliști și motocicliști, au întocmit o ierarhie a drumurilor din România care merită străbătute datorită peisajelor extraordinare, a traficului redus, dar și a dificultății traseului. Iar DJ 101S se află în topul național al recomandărilor, din acest punct de vedere”.