Echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploiești a început pregătirile pentru Turneul Final al Diviziei A, vizând promovarea în prima ligă a țării. După ce au trecut cu bine de primul test pentru COVID-19 și verificările fizice, jucătoarele pregătite de Florin Ciupitu și Nicolae Nimu au intrat în cantonamentul centralizat cu regim închis la Plopeni. Handbalistele echipei clubului Consiliului Județean Prahova se antrenează conform regulilor impuse de autorități, câte trei pe teren, după mai bine de două luni în care nu s-au putut pregăti decât acasă, cu indicații primite online de la antrenori.
Încă nu s-a stabilit data desfășurării Turneului Final, dar ar urma să aibă loc cel mai devreme luna viitoare. Echipa ploieșteană ocupa locul al doilea în Seria C a Diviziei A, la momentul întreruperii campionatului, în luna martie, având 40 de puncte, înregistrând 13 victorii și o remiză în cele 17 partide disputate. Activ se afla, astfel, la șase puncte în urma primei clasate, Dacia Mioveni 2012, grupare antrenată, până acum, de un ploieștean, Daniel Gheorghe, cu trei etape rămase de disputat. De menţionat că la gruparea argeşeană tocmai a sosit antrenorul Gheorghe Covaciu (care a antrenat şi CSM Ploieşti, nu demult), care va fi „principal”, în vreme ce Daniel Gheorghe va reveni la postura de „secund”.
La Turneul Final vor participa primele două clasate din cele patru serii, iar echipele clasate pe primele trei poziții urmează să promoveze în Liga Națională, care, în sezonul viitor, va avea 16 formații la start.

Cătălina Preda continuă la Dunărea Brăila

PredaCatalinaHandbalista prahoveană Cătălina Preda și-a prelungit contractul cu echipa prim-divizionară HC Dunărea Brăila. În vârstă de 29 de ani, jucătoarea evoluează pe postul de extremă dreapta, sosind la gruparea brăileană în 2016, după un sezon bun avut alături de CS Măgura Cisnădie, Preda jucând, în carieră, și pentru CSM Ploiești.
La Brăila, handbalista prahoveană a înregistrat cel mai bun sezon în 2018/2019, când a marcat 38 de goluri pentru HC Dunărea, în sezonul trecut evoluând mai puțin, fiind rezerva internaționalei Aneta Udriștioiu.