F.T.

Aproape că nu-i zi în care un autoturism să nu pătrundă pe contrasens, din cauza neatenţiei şoferului…. Iar mai departe, Dumnezeu cu mila !, în ceea ce le priveşte pe victime.
Nu este zi sau noapte în care agenţii rutieri să nu constate ba că un şofer s-a urcat băut la volan, ba că altul are permisul de conducere expirat. Despre altercaţii, loviri şi alte violenţe comise în timpul zilei, nu mai pomenim. Au fost multe. Despre evaziune fiscală şi alte fapte de natură penală, constatate de către angajaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean ( IPJ) am tot scris şi, cel mai probabil, vom mai scrie.
Pe mai depare, amintim doar două infracţiuni comise în ultima săptămână, comunicate de către reprezentanţii poliţiei prahovene. Cităm şi nu mai comentăm, faptele penale vorbind de la sine.
„Oamenii legii au fost sesizați cu privire la faptul că, în parcarea unui centru comercial din Ploiești se află trei femei care au un comportament suspect. Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 a Poliției Ploiești le-au legitimat, constatând că acestea au vârstele cuprinse între între 25 și 45 de ani. Cu ocazia efectuării controlului corporal, asupra uneia dintre ele a fost găsit un portofel care conținea documente de identitate, carduri bancare și alte înscrisuri aparținând unei alte persoane. Din verificările efectuate, s-a stabilit că acestea au urmărit, pe jos, persoana vătămată, în parcarea complexului commercial, și profitând de neatenția ei, au sustras portofelul din geanta pe care o purta asupra sa. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cele trei femei fiind reținute, iniţial, pentru o perioadă de 24 de ore. Apoi, în baza probatoriului administrat, faţă de două dintre acestea a fost dispusă măsura arestării preventive”.
O altă speţă se referă la tâlhărie. Iată ce spune poliţia în legătură cu un eveniment care a avut loc într-una dintre serile ultimei săptămâni: „Oamenii legii au fost sesizați că un bărbat, care ar fi comandat printr-o aplicație produse alimentare, la momentul livrării acestora, a refuzat achitarea contravalorii comenzii. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că, după ce ar fi luat produsele de la livrator, i-a cerut acestuia să îl însoțească la mașină. Aici, persoana vătămată a văzut că bărbatul ținea în mână o armă (…) care era îndreptată către el. Polițiștii prahoveni au reușit identificarea și depistarea unei persoane bănuite de comiterea faptei, aceasta fiind condusă la sediul poliției, ocazie cu care a predat și o armă tip airsoft nefuncțională, pe care o deținea fără drept. În baza probatoriului administrat în cauză, persoana a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior magistraţii prahoveni dispunând măsura arestării preventive”.
Atât, deocmadată! Nu vom face pomelnic din astfel de indivizi. Nu sunt sfinţi ! Dimpotrivă.