Violeta Stoica

Una dintre primele propuneri de proiecte finanțabile prin programele europene, în anii următori, inițiate de către Consiliul Județean Prahova, este parte a unei strategii de dezvoltare unitară a trei regiuni, de importanță socială și turistică ale Prahovei.
Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că reprezentanții autorității județene au schiţat deja proiectul unui obiectiv amplu de infrastructură rutieră, care se dovedește a fi o noutate în materie de căi de transport.
Practic, potrivit șefului administrației județene, Bogdan Toader, în această perioadă se lucrează la pregătirea unui portofoliu de proiecte care vor intra în dezbaterea Consiliului pentru Dezvoltare Regională ADR Sud-Muntenia, din care vor fi alese proiectele prioritare.
“Din partea Consiliului Județean Prahova a fost deja trimisă o fișă de proiect cu o primă propunere care implică modernizarea și reabilitarea unui traseu de legătură între DN1 și DN1 A, care pleacă din DN1 – zona Comarnic și va ajunge în DN1 A – Gura Vitioarei. Proiectul vizează modernizarea a cinci drumuri județene, facilitând astfel apariția unui culoar de transport rutier de legătură între Valea Prahovei, Valea Doftanei și Valea Teleajenului.
Până la apariția ghidului solicitantului, ce va fi anunțat în trimestrul al III-lea, pregătim fișele de proiect în vederea accesării de fonduri pentru elaborarea documentației tehnico-economice a proiectului”, a precizat Bogdan Toader.
Conform fișei proiectului, obiectivul va urmări modernizarea și reabilitarea traseului format din drumurile județene DJ101S, DJ 102I, DJ 101T, DJ 102 și DJ 100G, pe o lungime totală de circa 55 de kilometri.
Valoarea estimată a acestui proiect este de circa 220 de milioane de lei fără TVA, urmând să devină, dacă va fi selectat pentru finanțare, unul dintre cele mai valoroase proiecte de infrastructură rutieră promovate de Consiliul Județean Prahova cu fonduri europene.