F.T.

În perioada 5-8 iunie a.c., peste 200 de pompieri s-au aflat , în fiecare zi, la datorie, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor. Prezenţa acestora a fost jusificată  din cauza unor evenimente precum accidente rutiere, incendii etc.
Astfel, potrivit  unui comunicat al Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă ( ISU)  „Şerban Cantacuzino” Prahova, „în perioada menţionată, pompierii militari  au intervenit pentru stingerea unui număr  de  103 incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 109 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și în alte 19 misiuni de protejare a comunităților.
În cele patru zile, 103 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar o persoană a fost salvată dintr-un incendiu izbucnit la un apartament din Ploiești”.
Din nefericire – se mai precizează în acelaşi comunicat al ISU Prahova – în  perioada  weekendului  au fost și persoane care și-au pierdut viața. Astfel, în urma cazurilor înregistrate, 6 persoane au decedat ca urmare a unor situații de urgență, precum și din cauze medicale. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice  pentru 12 accidente rutiere, în urma cărora un adult a fost transportat la spital.