Petre Apostol
A obținut numeroase medalii în concursurile de ciclism, inclusiv pe cea mai râvnită, cea de aur la Campionatele Naționale, fiind format la CS Petrolul Ploiești și, în prezent, component al echipei Steaua București, iar acum prahoveanul Bogdan Coman se află în fața unei provocări. Originar din Slănic-Prahova, stabilit în Brașov de șapte ani, acesta s-a alăturat proiectului „100K Walk”, ajuns la a doua ediție, iar săptămâna viitoare urmează să parcurgă 100 de kilometri pe jos, în scop caritabil, pentru sprijinirea copiilor beneficiari ai organizației „Autism Voice”.
Nu va fi, însă, singur pe drum, deoarece ideea de a parcurge atâția kilometri pe jos a mai atras doi aventurieri: fratele său, Vladimir Coman, care a practicat, de asemenea, ciclismul, și Ștefan Bucurei. Alături de ei va fi prezent și Petre Hasiegan, ca suport tehnic și ca fotograf.
„Inițial, îmi doream să merg 100 de kilometri, dar nu aveam o idee clară. Am început să întreb în jur despre cum ar fi o asemenea aventură. Astfel am ajuns la Memo (n.r. – Sebastian Vrânceanu), care mi-a povestit despre proiectul 100K Walk, cu strângere de fonduri pentru copii care suferă de autism. Am acceptat imediat să mă alătur proiectului”, ne-a povestit Bogdan despre cum s-a născut ideea acestei aventuri.
Proiectul „100K Walk” este inițiat de Daniel Osmanovici, Andrei Gligor, George Baltă şi Sebastian Vrânceanu – Memo, cu scopul de a strânge bani pentru orele de terapie ale copiilor beneficiari ai organizaţiei „Autism Voice”. Aceștia au parcurs, anul trecut, 100 de kilometri pe jos, pe traseul București-Ploiești și retur, propunând o nouă „aventură” de acest gen și pe 13 iunie, invitând pe oricine dorește, de oriunde, să li se alăture.
Se va pleca de la ora 7 dimineața, până ziua următoare, la ora 20:00, temerarii având, astfel, 37 de ore la dispoziție pentru a se lupta cu sine pentru a acoperi cei 100 de kilometri.
Bogdan Coman și-a propus să parcurgă distanța de 100 de kilometri între Brașov și locul de origine, plecând din Săcele, trecând pe la Cheia, Gura Vitioarei și prin Pădurea Cazacului, Slănic, și înapoi, traseul având o diferență de nivel de aproape 1200 de metri.
„Eu mi-am propus să parcurg cei 100 de kilometri în 24 de ore, gândind un plan cu o medie de 5 kilometri pe oră și cu o oră de odihnă. De asemenea, va fi o pauză la fiecare două ore, iar după șase ore – o pauză mai lungă, de 30 de minute, pentru alimentație”, ne-a mai relatat ciclistul celor de la Steaua București, care a strâns, deja, peste 3.000 de lei pe platforma de donații a evenimentului: https://autismvoice.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=12881. De remarcat că printre donatori se numără și fostul câștigător al Turului României, Daniel Anghelache, de asemenea originar din Slănic.
Pentru a putea duce la bun sfârșit o asemenea provocare, este nevoie de o echipă, iar un sportiv de performanță știe acest fapt. Astfel, pentru pregătire, Bogdan a apelat la Florin Năstase, pe partea de mers, și la Răzvan Staicu, pentru alimentație. De asemenea, acesta este sprijinit în demersul său și de Tehnodent Poka, firma de materiale și echipamente medicale la care lucrează.
„Am realizat, deja, antrenamente de 20 de kilometri, 40 de kilometri și 60 de kilometri. După 40 de kilometri am avut ceva probleme, la coborâre, unde va fi chinuitor. Dar, sunt motivat de faptul că ne alăturăm unei cauze nobile și vom strânge fonduri pentru copiii din Asociaţia Autism Voice. Sunt tată și înțeleg durerea acestor părinți. Este modul meu de a aduce în atenția oamenilor una dintre problemele cu care semenii noștri se confruntă, atrăgându-le atenția către nevoile celor din jur. Pentru că, prin viață, nimeni nu merge singur”, a încheiat ciclistul prahovean.