V. Stoica

Economia prahoveană a avut de suferit din cauza instituirii stării de urgență, de către autoritățile naționale, la jumătatea lunii martie a acestui an. Au fost sectoare de activitate lovite din plin, așa cum s-a întâmplat cu domeniul HoReCa, industria turismului fiind una dintre cele mai afectate din județul Prahova pe perioada stării de urgență și a stării de alertă.
La finalul săptămânii trecute, însă, au venit vești bune de la președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, care a anunțat că Parcul Industrial Ploiești, aflat în subordinea CJ, își revine după momentul critic.
Șeful administrației prahovene a declarat: “Principalul parc industrial al județului Prahova – Ploiești Industrial Parc, prin cea mai mare locație a sa, de la Crângu lui Bot, de lângă Ploiești – își revine după perioada de stare de urgență, în care incertitudinea era cuvântul de ordine.
Sunt în măsură să vă anunț că, dintre cele 73 de societăți comerciale care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Ploiești, trei firme funcționează în prezent la circa trei sferturi din capacitate.
Activitatea este restricționată, practic, în acest moment, doar la Yazaki Romania SRL, Adient Automotive Romania SRL și Marelli Romania SRL, unde se lucrează cu circa 75% din personal. Acest lucru înseamnă că din totalul celor circa 10.000 de salariați ai tuturor agenților economici rezidenți în locația Ploiești a SC Ploiești Industrial Parc SA lucrează în regim normal, în prezent, circa 8.300 de angajați.
Așadar, sunt vești bune în urma ridicării restricțiilor impuse de starea de urgență, pentru că Parcul Industrial Ploiești se află aproape de limitele normale în privința activității agenților economici din locația Crângu lui Bot.
SC Ploiești Industrial Parc SA, societate în care acționar principal este Consiliul Județean Prahova, a obținut primul titlu de parc industrial în anul 2003, prin Ordinul nr. 538/25.09.2003 al Ministerului Administraţiei si Internelor, când a fost înființat Parcul Industrial Ploiești. Aici a ajuns, în scurt timp, unul dintre cele mai valoroase parcuri industriale din țară, în prezent având o suprafață de circa 163 de hectare și un grad de ocupare de 100%”, a precizat Bogdan Toader.