F.T.

Am luat  o pauză  în ceea ce priveşte  enumerarea  şoferilor care se urcă  băuţi la volan  şi conduc pe şosele.  O să renunţăm probabil la astfel de ştiri, fiindcă vom  ajunge să credem că şi asfaltul este îmbibat cu alcool. Ne mai gândim.
Dar, până vom lua o hotârare definitivă în acest sens, amintim că unele dintre  ultimele  dosare penale întocmite de către poliţia prahoveană sunt de  duminică. Şi vizează conducerea sub influenţa alcoolului. Iar pe surse  am aflat că nici luni,  unii dintre şoferi nu ar fi fost sfinţi! Încă nu ştim  dacă  a mers cineva în zigzag – intrând în  vreun stâlp sau gard – ieri. Deşi, la cum merg  unele maşini pe  drumurile din Prahova…
Revenim, însă,  la etilotestul care  indică valori  compatibile cu dosarele penale.  Cităm din ultimul comunicat al IPJ Prahova: „Duminică dimineața, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat trei conducători auto care se aflau la volan sub influența alcoolului. În urma testării cu etilotestul, aparatul a indicat valori cuprinse între 0,41 – 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Primii doi au fost depistați în comuna Păulești, iar cel de-al treilea, la intersecția DN 1 cu DJ 720 (zona Florești).
În cursul după amiezii (ale aceleiaşi zi de                  duminică-n.n.), poliţiştii  din Azuga şi colegii acestora din Câmpina  au prins alţi doi conducători auto cu alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, respectiv,  0,49 mg/l alcool pur în aerul  expirat”. Pentru  a fi mai expliciţi:  primul a fost prins în Azuga, cel de-al doilea – în Câmpina.
Şi-acum  vine   cireaşa de pe tort: „Un nedorit record  a fost stabilit în  noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 2 Florești depistând un bărbat din localitate  care conducea un autovehicul având o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat”. (comunicat  IPJ                        Prahova)
Evident, în  toate cazurile prezentate mai sus, cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale care au ca obiect comiterea infracțiunii de  „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”.
Întrebarea rămâne: a ce duhnesc şoselele din judeţ? A  gudron sau a alcool? Să ştim cum să traversăm!