N.Dumitrescu
La câteva zile de la redeschiderea Grădinii Botanice de la Bucov, conducerea instituției căreia îi aparține – Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova- anunță vizitatorii că această oază de liniște și frumos a fost îmbogățită cu un nou spațiu, destinat atât observării plantelor, cât și întâlnirii specialiștilor din diferite domenii. Concret, vineri, 22 mai, va fi inaugurată prima clădire a Grădinii Botanice ce găzduieşte o seră complexă cu un spaţiu destinat plantelor exotice, o sală de lecţii şi conferinţe, un birou administrativ şi un microlaborator pentru studii şi cercetare.
Valoarea investiţiei este de 2.152.746,86 lei şi este finanţată de Consiliul Judeţean Prahova, punându-se astfel în practică un alt proiect, considerat de suflet, gândit de Emilia Iancu – directorul Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova. Fiind una dintre secțiile muzeului amintit, în cadrul Grădinii Botanice pot fi admirate peste 300 de specii de arbori şi arbuşti, plante şi flori ornamentale, repartizate în diverse sectoare, precum Grădina Engleză, Grădina Italiană, Grădina Franceză şi o zonă alpină. De asemenea, există un iaz cu peşti exotici şi o fântână arteziană care introduc publicul vizitator într-o atmosferă de relaxare și meditație, cu precizarea că au prins rădăcini atât stejarii roșii, cât și pinii negri, care formează conturul României Mari, plantați pe 27 martie 2013, la 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Amenajarea Grădinii Botanice a început în toamna anului 2008, fiind amplasată pe o suprafaţă de aproximativ 15 ha, în partea de vest a Parcului Memorial “Constantin Stere” din comuna Bucov, aflată la 7 km distanţă de Ploieşti, accesul principal realizându-se din DJ 236.