Românii vor ieși în oraș pentru a mânca într-o locație odată cu ridicarea restricțiilor, principalul criteriu de alegere va fi experiența anterioară, chiar dacă numărul de vizite preconizate este la jumătate, iar intenția de a cheltui scade cu cel puțin 10% în comparație cu anul 2019, relevă un studiu exclusiv realizat de Hospitality Culture Institute şi preluat de Hotnews.
Potrivit studiului- ce cuprinde peste 50 de indicatori relevanți pentru industrie- tipul de locație preferat pentru a ieși în oraș după ridicarea stării de urgență este restaurantul standard (47%), cu mese, în ciuda barierei COVID-19.
Următorul tip de locație aflat pe lista este fast-food-ul (45%), urmând apoi supermaketurile, acelea care au la vânzare mâncare caldă (35%).
„Consumatorul nu mai este foarte deschis să încerce lucruri noi, îi este dor de cele care i-au lipsit în carantină, iar comportamentele din perioada de lockdown, cum ar fi creșterea serviciilor pentru delivery, nu au caracter de permanentizare”, au declarat reprezentanții Hospitality Culture Institute, primul institut independent de cercetare, training și consultanță din România care studiază piața și trendurile din HoReCa.
Specialiștii Hospitality Culture Institute afirmă că, pentru a-și crește afacerile în contextul eliminării restricțiilor și a revenirii la normal, antreprenorii și managerii din industria ospitalității trebuie să se reinventeze, să se implice în organizațiile dedicate industriei și în forme moderne de educație, un exemplu actual fiind HoReCa Business Accelerator, proiect din care vor face parte 30 antreprenori din HoReCa.
De asemenea, proprietarilor de afaceri și managerilor din domeniul HoReCa le este foarte utilă informația că mulți dintre români nu au încredere în implementarea măsurilor de igienizare și distanțare fizică.
Astfel, pentru a se simți în siguranță, 78% dintre respondenții care intenționează să iasă în oraș au menționat faptul că locațiile unde vor merge ar trebui să aibă o igienizare și dezinfectare programată a spațiilor, iar 77% au menționat că preferă o distanță mai mare între mese față de până acum.
Mai mult, măsurile sanitare obligatorii pentru angajați reprezintă o altă măsură de siguranță pentru că respondenții să se simtă confortabil, în timp ce 69% dintre aceștia ar prefera ca locația să dispună de un spațiu deschis, cum ar fi o terasă.