Un titlu de genul ” Apel 112- intervenție profesionistă” – se prea poate să sune a laudă pentru unii. Pentru noi, nu!
Nu, în contextul în care, în urma unui apel la Numărul Unic de Urgenţă „112”, jandarmii prahoveni au fost alertați că în Ploiești, pe strada Mircea cel Bătrân, în apropierea unui imobil se cuibărise un roi de albine care deveniseră agresive.
Evenimentul a avut loc în ziua de 19 mai a.c.
Dar, pentru exactitatea informațiilor, publicăm integral comunicatul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, care are titlul menționat la început: „În data de 19 mai, un apel primit la Numărul Unic 112 anunța că există un pericol iminent pentru trecătorii și riveranii de lângă imobilul nr.1, din cauza prezenței unui roi de albine care se manifesta agresiv în roire, fapt ce a condus la deplasarea urgentă a unui echipaj de jandarmi în zona indicată de apelant. Acolo, dând dovadă de profesionalism, angajații instituției au izolat zona adiacentă imobilului și au îndrumat trecătorii să se deplaseze pe strada alăturată. Un membru al echipajului care are cunoștințe în domeniul apicol a reușit să localizeze roiul de albine, pentru ca mai apoi să poată fi îndepărtat.”
Acesta a fost comunicatul legat de evenimentul menționat. În acelaşi context, tot reprezentanții IJJ Prahova transmit cetățenilor o serie de recomandări pentru a preveni incidente nedorite și pentru a evita producerea unor situații periculoase.
„În situația în care semnalaţi prezența unor insecte periculoase, vă sfătuim să vă adăpostiți în locuinţe sau în alte spaţii care vă asigură protecţia; să nu aruncați cu pietre sau diverse obiecte în ele. Important : păstrați-vă calmul și să nu fugiți, ci solicitați sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112!”, recomandă jandarmii prahoveni.