V.Stoica

Consiliul Județean Prahova a finalizat lucrările de refacere a structurii rutiere din zona satului Nucet – comuna Chiojdeanca, grav afectată de alunecările de teren.
Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că locuitorii din zonă, care riscau să rămână izolați din cauza ruperii drumului județean DJ 234, pe o distanță de circa o jumătate de kilometru, nu scăpat acum de această teamă.
“160 de familii, respectiv, 400 de persoane, din satul Nucet, ar fi fost izolate dacă nu am fi intervenit la timp în contextul în care, în această zonă, au avut loc alunecări de teren și nu mai exista nicio altă rută de ocolire, care să permită accesul mașinilor sau aprovizionarea prahovenilor din această localitate. Este de datoria noastră să ne respectăm atribuțiile și să acționăm, întotdeauna, rapid și în beneficiul comunității locale! Precizez că lucrările au vizat protejarea corpului și a platformei drumului pe DJ 234 Km 3+850 până la Km 4+300, din satul Nucet, comuna Chiojdeanca, implicând realizarea unor șanțuri prefabricate pe o lungime de 400 de metri liniari, montarea a patru podețe tubulare cu diametrul de 600 mm, precum și lucrări de refacere a asfaltului, prin așternere de mixtură asfaltică pe circa 400 de metri liniari”, a precizat șeful administrației județene.