F.T.
Colegiul de conducere al Curții de Apel Ploiești a stabilit din nou care dintre procese urmează a se judeca în această perioadă, atât la respectiva instanţă, cât şi la Tribunalele şi Judecătoriile arondate.
În contextul în care domeniile de activitate sunt multe, iar dispoziţiile au fost schimbate de mai multe ori, prezentăm mai jos doar ceea ce îi interesează pe justiţiabili.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Curţii de apel Ploieşti, ” pe durata stării de urgenţă, instituită prin Decretul Preşedintelui României nr.195/2020, şi prelungită prin Decretul nr.240/2020 al Preşedintelui României, activitatea de judecată a instanţelor care funcţionează în circumscripţia Curţii de Apel Ploieşti, în materie nonpenală, vizează judecare INCLUSIV a următoarelor cauze, în funcţie de competenţa acestora. La Curtea de Apel, acestea sunt: litigiile privind achiziţiile publice; cererile de restituire a cauţiunii; – căile de atac formulate împotriva hotărârilor judecătoreşti pronunţate în cauzele având ca obiect cererile de deschidere a procedurii insolvenţei formulate de debitor, în temeiul art. 66 alin. (10), coroborat cu art. 71 alin. (1) din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi cererile de suspendare a măsurilor contestate ale administratorului judiciar lichidatorului judiciar, prevăzute la art. 59 alin. (7) din aceeaşi lege; căile de atac formulate împotriva hotărârilor judecătoreşti pronunţate în cauzele având ca obiect contestaţiile împotriva deciziei de concediere sau a deciziei de suspendare a contractului individual de muncă.
La Tribunalele arondate: litigiile privind achiziţiile publice; cererile de deschidere a procedurii insolvenţei formulate de debitor, în temeiul art. 66 alin. (10), coroborat cu art. 71 alin. (1) din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi cererile de suspendare a măsurilor contestate ale administratorului judiciar -lichidatorului judiciar, prevăzute la art. 59 alin. (7) din aceeaşi lege; contestaţii împotriva deciziei de concediere sau a deciziei de suspendare a contractului individual de muncă; cererile de restituire a cauţiunii.
La Judectorii: plângerile împotriva hotărârilor de respingere în procedură accelerată, precum şi plângerile împotriva hotărârilor de respingere a cererilor de acces la o nouă procedură de azil, formulate în baza Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, cu modificările şi completările ulterioare; cererile de restituire a cauţiunii”.