Ieri, pandemia declanşată de noul coronavirus a atins un nou prag psihologic, în contextul în care numărul total al cazurilor confirmate pe plan mondial a depăşit 5 milioane, după ce rata de infectare a crescut în America Latină, iar situaţia a început să se amelioreze în Europa şi în Statele Unite, informează DPA, preluată de Agerpres.
În conformitate cu datele colectate de specialiştii de la Johns Hopkins University din Baltimore, numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus pe plan mondial a depăşit ieri pragul de 5.001.000.
În Statele Unite au fost raportate cele mai multe cazuri din lume, cu 1.551.000 de persoane infectate, iar pe locul al doilea se află Rusia.
Brazilia, unde primul caz din America Latină a fost raportat în februarie, ocupă poziţia a treia în acest clasament, iar numărul infecţiilor locale urmează o curbă ascendentă, potrivit cercetătorilor americani.
Brazilia a raportat aproape 20.000 noi cazuri într-o singură zi, miercuri, fapt care subliniază că în anumite zone ale lumii pandemia încă nu a ajuns în faza sa de vârf.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) afirmă că Africa ar putea să se afle la câteva luni distanţă de nivelul maximal al pandemiei pe acest continent, iar îngrijorările specialiştilor rămân la niveluri ridicate în ceea ce priveşte ţările în curs de dezvoltare şi în comunităţile vulnerabile de pe întregul Glob.
Pandemia de COVID-19 a ucis peste 328.000 de persoane pe plan mondial, potrivit Johns Hopkins University din Baltimore.