Se pregătesc deciziile oficiale privind continuarea întrecerilor fotbalistice după pauza competițională forțată cauzată de criza coronavirusului!
Iar Federația Română de Fotbal merge pe scenarii diferite pentru cele patru eșaloane, cu mențiunea că Liga I este ”dependentă” în mare parte de LPF privind sistemul întrecerii.
Ciudat în unele cazuri, fiecare eşalon pare a avea ”drumul” său, nefiind deloc consecvent algoritmul după care se prefigurează viitorul întrecerii!
Astfel, Liga I rămâne la fel! Se joacă toate etapele, în teorie, iar sezonul viitor are aceleași coordonate, ”dependente” de drepturile TV, oricum!
Liga a II-a merge către un play-off / Play-out, cu înjumătățirea punctelor, soluție nouă, de criză, iar la anul rămâne un eșalon infernal, tot cu 20 de echipe la start! Deplasări lungi, meciuri multe, nicio ”relaxare”! Plus o adevărată ”provocare”, echilibrarea meciurilor, la acest moment (sunt 5 formații cu un joc în minus, care pot intra inclusiv în zona de play-off).
Liga a III-a va avea un baraj atipic, în 3 serii, unde avantajul punctelor castigate pe teren va fi dat la o parte, Slatina sau Baia Mare fiind marile beneficiare! Nu se mai respectă nici înjumătățirea punctelor, nici la retrogradare nu se ma joacă nimic, toată lumea rămânând în acest eșalon 3 fără să mai joace! Deci alt principiu, iar dacă acum a fost greu cu 5 serii a 16 echipe, la anul, atenție, se merge pe 5 serii a 18 echipe! Deci, oricum, nu poate fi mai ușor, nici financiar, nici geografic! Dar, așa fac unii calculele…
La Liga a IV-a, campionale ”ajefiste” au parte de o surpriză neplăcută, după ce aveau „tras la sorți” barajul de promovare, acum,acesta urmând să fie modificat! Nu mai promovează ”una din două”, ci ”una din trei”; deci tot un sistem mai dificil, modificat pentru a permite ”șomerilor” din Liga a III-a să intre în vacanță! Deci, la eșalonul trei e greu de organizat meciuri, la Liga a IV-a e mai ușor? Fotbalul românesc și ”minunile” lui!