Nouă persoane reținute în urma unui scandal monstru

 

F. T.

Marţi seara, în jurul orei 19:20, polițiștii prahoveni au fost alertați că pe strada Căpșunelor (Cartier Bereasca) din Ploiești are loc un conflict între mai multe persoane.
Mai exact, că între membrii a două familii a izbucnit un conflict spontan, aceștia înjurând-se și încăierându-se. „La fața locului au intervenit cu promptitudine mai multe echipaje de poliție, jandarmi, precum și luptători SAS, care au aplanat în scurt timp conflictul. Toți cei implicați în eveniment au fost identificați, la sediul poliției fiind conduse 6 persoane, pentru audiere. Alte două persoane au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au precizat ce s-a întâmplat reprezentanții poliției prahovene, într-un comunicat de presă.
În urma evenimentelor petrecute marţi seara în Bereasca, nouă persoane au fost reținute pentru 24 de ore.
Iar pentru ca Bereasca – și de ce nu? , Ploieștiul – să fie protejat, reprezentanţii IPJ Prahova dau asigurări că „zona va fi monitorizată în continuare pentru prevenirea oricăror fapte antisociale”. Ne-am întrebat mai sus de ce nu și Ploieștiul să fie protejat?!
Păi, să reamintim, pe scurt, ce s-a întâmplat nu mai departe de ziua de luni: doi indivizi au intrat în incinta Spitalului Județean de Urgenţă Ploiești, enervați fiindcă personalul medical nu este la cheremul lor.
Mai exact, erau nerăbdători să afle despre starea de sănătate a unei rude de-a lor, deși există o perioadă clar stabilită în timpul zilei pentru furnizarea unor astfel de informații. A ieșit cu scandal. A fost nevoie de intervenția poliției și a jandarmeriei. S-a lăsat cu amenzi. Și, de-ar fi acestea singurele evenimente în care sunt implicați indivizi pe care ţi-e frică să-i întâlnești ziua, darămite noaptea! S-au mai petrecut astfel de grozăvii – că nu le putem numi altfel – și în alte localități din județ. Dar, nevralgice au fost, în această perioadă în care a fost instituită starea de urgenţă, cartierele ploieştene Mimiu și Bereasca. Cartierul Mimiu a dat „tonul la cântec” spre sfârșitul lunii martie. Atunci, tot într-o seară, a fost nevoie de efective mărite de polițiști, jandarmi, luptători SAS, pentru a-i potoli și, implicit, ridica pe indivizii certați cu legea.
Revenind la evenimentele de marţi, reprezentanţii poliţiei au precizat că, în urma scandalului, a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice.
De asemenea, în același comunicat al IPJ Prahova se mai menționează: „Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și dispunerea de măsuri legale în consecință”.