F. T.

La sfârşitul săptămânii, polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 4 Câmpina au prins doi bărbați din comuna Șotrile care transportau cu atelaje hipo material lemnos pentru care nu aveau documente de proveniență sau transport. La faţa locului a fost solicitată şi prezenţa unui reprezentant al Ocolului Silvic Câmpina, căruia i-a fost predată cantitatea de lemne furată.
„Cei doi au fost sancționați contravențional atât pentru încălcarea regimului silvic, cât și pentru nerespectarea măsurilor impuse prin O.M. 3/2020, cu amenzi în valoare totală de 6.000 lei”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova. .
De asemenea, tot poliţia prahoveană mai precizează cazul unui bărbat care ne aduce aminte de expresia „Şapte dintr-o lovitură”. Mai exact, în acelaşi comunicat al IPJ Prahova se aminteşte că „polițiștii din Breaza au sancționat contravențional, cu o amendă de 4.000 de lei, un bărbat din comuna Adunați care a tăiat fără drept, dintr-o pădure aparținând Ocolului Silvic Sinaia, șapte arbori de esență larice”.
La aşa amenzi, unora le-ar veni să plângă. Dar, dacă nu văd poliţiştii din cauza pădurii, ce să le faci?