În sfârșit, s-a raportat numărul corect de cazuri de coronavirus în Prahova: 52 de îmbolnăviri

V. Stoica

Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat un număr de 10.096 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus Covid 19 la nivelul întregii țări, 52 dintre acestea provenind din județul Prahova (din care 28 de prahoveni vindecați și externați din spital).
Ieri a fost, probabil, pentru prima dată când numărul raportat al persoanelor confirmate din județul Prahova a coincis cu cel real, din teren, potrivit surselor noastre. La începutul acestei săptămâni, de exemplu, deși în județul nostru se aflau 49 de pacienți cu coronavirus, de la București datele arătau că ar fi fost 54 de cazuri!
Chiar și ieri, de altfel, șapte dintre cele 10.096 de îmbolnăviri de la nivel național nu fuseseră “repartizate” pe județe, ceea ce înseamnă că este posibil să mai apară în continuare inexactități în această privință.
Ieri, la comunicarea zilnică de la ora 13.00, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, erau înregistrate alte 386 de noi cazuri de îmbolnăvire față de ziua anterioară, iar la secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din România se aflau internați 236 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată erau ieri 12.226 de persoane, iar în centrele din Prahova mai rămăseseră doar 297 de carantinați.