Atletul Rareș Toader (23 de ani) a avut un start de 2020 excelent. Campion național de sală la finalul lunii februarie, în proba de aruncare a greutății, cu o performanță de 20,79 m, sportivul legitimat la CSM Ploiești își vede amânat deocamdată visul de a obține biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pandemia de COVID-19 a blocat toate competițiile sportive pentru moment, iar Jocurile Olimpice din Japonia au fost amânate pentru 2021. În aceste condiții, Rareș s-a retras acasă, la Călimănești, alături de familie, unde realizează zilnic exerciții de pregătire fizică și speră ca măcar Europenele de la Paris, programate la finalul lunii august, să se poată disputa în condiții de siguranță.
Despre această perioadă dificilă, atletul clubului municipal ploieştean a declarat: „Sunt destul de afectat, la fel cum sunt și ceilalți colegi din lotul olimpic. Cu toate acestea încerc să fac cât mai multă mișcare, în condițiile date”.
Rareș Toader se află, în prezent, pe locul 19 în clasamentul european la proba de aruncare a greutății, cu 1176 de puncte, iar la nivel mondial ocupă locul 47. Atletul clubului ploieștean urmărea ca, în sezonul din aer liber, să obțină calificarea la Jocurile Olimpice. Acum, acest vis se amână, însă Rareș consideră că pentru el poate reprezenta chiar un avantaj.
„Din punctul meu de vedere, consider că s-a luat decizia cea mai bună cu privire la amânarea Jocurilor Olimpice. Sănătatea primează și nimic nu ar trebui să fie mai presus în această perioadă. Strict personal, amânarea mă avantajează prin prisma vârstei. Până în 2021 voi avea timp să mai acumulez experiență și, cu o pregătire excelentă, voi putea să mă prezint în cele mai bune condiții în fața rivalilor de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Îmi doresc să revenim cu toții cât mai repede la concursuri. Suntem cu toții confuzi și cu sufletul la gură”, a completat atletul de la CSM Ploiești, secția de atletism a clubului prahovean fiind coordonată chiar de secretarul general al Federației Române de Atletism, Augustin Iancu.