Aproximativ 200 de oameni de la ordine publică, concentraţi în punctele nevralgice ale Ploieştiului

Fl. Tănăsescu

Ne cam miram noi ca poliţia, armata şi jandarmeria să treacă totuşi cu vederea incidentul din seara zilei de 30 martie, din Cartitierul Mimiu, când s-a lăsat cu focuri de armă trase în aer pentru potolirea unor indivizi de etnie romă puşi pe scandal !
Ne şi temeam că, la câte infracţiuni au început deja să comită – şi nu numai romii, să fim bine înţeleşi -, ne vom trezim că ne intră în casă nepoftitţi şi tot noi suntem vinovaţi că nu i-am tratat omeneşte! Adică, să le zicem: „Luaţi loc! Serviţi o cafea?”. Timp în care infractorii să ne înjure, ba chiar să ne şi bată dacă nu le spunem unde avem banii pitiţi.
Ne minunam, dar în acelaşi timp rămâneam şi uimiţi de această „discriminare pozitivă” dusă la extrem. Şi ne întrebam: dacă ăştia ne omoară cu zile, îi trage cineva la răspundere?

ordine Mimiu si Bereasca 1Din fericire, da, fiindcă ieri dimineaţă, în cartierele Mimiu şi Bereasca, aproximativ 200 de forţe de ordine publică au descins pentru „a-i întreba de sănătate” pe cei care locuiesc acolo. A-i întreba de sănătate e un fel de-a spune. Poliţia, într-un comunicat de presă, formulează: „Este o acţiune cu efective mărite, în scopul verificării modului de respectare a reglementărilor instituite în perioada stării de urgenţă, precum şi pentru combaterea faptelor antisociale. Totodată, vor fi puse în aplicare şapte mandate de percheziţie, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni în seara zilei de 30 martie a.c.
Amintita seară rămâne de referinţă despre cum înţeleg romii – şi nu numai ei – să NU respecte legile. Să Nu se spună reglementărilor date prin ordonaţe de urgenţă. Să NU ţină seama că lumea e îngrozită de o boală nevăzută. Deci, atunci să fie ei vizibili, nu ? Şi au fost, incendiind maşini, aruncând cu pietre şi cu vorbe grele ! Că deh, ăsta e oraşul lor, ei fac ce vor şi când vor. La o adică, schimbă şi manelele, cântând „N-au valoare sutele şi nici ordonantele”.
În sfârşit, ieri au fost vizibile şi forţele de ordine.ordine Mimiu si Bereasca 2„Sunt angrenați 123 de polițiști, 50 de jandarmi, 14 militari M.Ap.N. și 10 polițiști locali, constituiți în 40 de dispozitive de ordine și siguranță publică și puncte de verificare. De asemenea, la acțiune participă atât luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova, cât şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești. Acţiunile beneficiază de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, precizează, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.
Deci, aproximativ 200 de oameni ai legii puşi pe drumuri pentru nişte golani. Infractori. Scandalagii şi caftangii.
Şi de-ar fi numai în cartierele Beresca şi Mimiu! Nu, au început să mişune peste tot. Seara în special. Ies – noi să vă spunem, domnilor poliţişti ? – dinspre Mihai Bravu spre centru, din zona Nord ( Spitalul Boldescu- Găgeni). Din pământ, din iarbă verde!
N-am fost, dar acum suntem adepţii măsurilor radicale. Râdeam de primarul din Baia-Mare, cândva, când a ridicat un zid care să separe romii de români. Acum, nu mai râdem.
Şi tare ne e teamă c-o să plângem! Nu neapărat numai de frica celor din etnia romilor, ci de-a tuturor infractorilor.