Federația Română de Fotbal dorește ca fotbalul să-și reia activitatea, președintele acestui for, Răzvan Burleanu,  considerând că ”Repornirea economiei – ieșirea din anxietatea socială” reprezintă tot o prioritate a societății.
”Cu siguranță, sănătatea spectatorilor, jucătorilor, staff-ului tehnic, arbitrilor și delegaților reprezintă prioritatea noastră în acest moment. Vrem să contribuim la repornirea economiei și la ieșirea din anxietatea socială provocată de toate restricțiile și problemele cu care ne confruntăm astăzi. Ținând cont de rolul pe care fotbalul îl joacă în economia României, vrem să fim un partener al statului și să contribuim la repornirea economiei și să aducem implicit o contribuție semnificativă întregii societăți. Impactul estimat al fotbalului este astăzi în valoare de 740 milioane de euro, prin contribuție directă la economia națională (183 mil. €), economii în sistemul de sănătate (503.2 mil. €) și beneficii sociale (53.8 mil €). Fotbalul are o valoare adăugată și prin prisma valorilor sociale și comunitare. Astfel, prin reluarea competițiilor fotbalistice putem să contribuim la ieșirea din anxietatea socială provocată de toate restricțiile și problemele cu care ne confruntăm astăzi. Acest lucru îl putem face în primă fază chiar dacă nu vom permite spectatorilor să fie prezenți pe stadioane. Organizăm astăzi 52 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin, futsal și fotbal de bază (grassroots)”  – este mesajul transmis de FRF, astăzi fiind programată o nouă ședință de lucru privind reluarea competițiilor fotbalistice de la noi.
Peste 700.000 de mii de practicanți ai fotbalului avem în România, iar aproape jumătate dintre aceștia o fac într-un mod organizat, adică sunt jucători legitimați sau participanți constant într-o competiție fotbalistică.
“Lucrăm la un concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare și cu un timp minim de implicare pentru acestea. De la responsabilii pentru buna desfășurare a meciului, până la reprezentanții media. În același timp, lucrăm la un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competițiile noastre. Societatea are nevoie de fotbal, dar trebuie să fim pregătiți la reluarea competițiilor. Odată fotbalul repornit, vom reuși să redăm societății o bucată din ceea ce înseamnă viața normală!”, conchide președintele FRF.

8-a-FRF-va-trebui-sa-ia-mai-multe-decizii-privind-regulamentele,-care-vor-trebui-aprobate-de-urgenta,-pentru-continuarea-intrecerilorO lună a trecut, urmează a doua

Fotbalul românesc are, deja, vacanță forțată de pe  12 martie! Cu 4 zile înainte de instituirea stării de urgență în România, Federația Română de Fotbal a decis să întrerupă toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate sub tutela sa.  Această decizie a fost luată în contextul creșterii pericolului epidemiologic și luând în considerare deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. FRF a evitat scenariul disputării partidelor fără spectatori, considerând că deplasarea echipelor, staff-urilor tehnice și administrative, precum și implicarea celor responsabili în buna desfășurare a evenimentelor ar fi constituit un risc major. La momentul când Federația Română de Fotbal a decis întreruperea competițiilor, doar două țări luaseră o hotărâre similară: Spania și Italia. Acum, este clar că pauza se va prelungi, urmând să depășească 2 luni!

Cifrele fotbalului românesc în 2020

În România sunt peste 300.000 de jucători legitimați sau participanți constant într-o competiție fotbalistică.
Federația Română de Fotbal administrează peste 50 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin, futsal și fotbal de bază (grassroots), plus cele regionale, organizate de cele 42 de Asociații Județene, unele dintre AJF-uri depășind chiar numărul campionatelor organizate de FRF/LPF! Spre exemplu, LPF și FRF au, la nivel național de fotbal masculin seniori, un campionat de Liga 1, unul de eșalon secund și 5 de Liga a III-a. Asociația Județeană de Fotbal Prahova are, păstrând proporțiile valorice, desigur, 8 întreceri separate pentru seniori – Liga A, Superliga B – câte o serie, Liga B – 4 serii separate și Liga C – 2 serii!
Iată  alte câteva cifre interesante din fotbalul românesc:
*52 de competiții de seniori, juniori, fotbal feminin și futsal sunt organizate de Federația Română de Fotbal la nivel național.
*126.020 de fotbaliști legitimați, seniori și juniori, joacă în cele 22 de competiții masculine naționale organizate în România de FRF.
*171.240 de participanți sunt în cele 17 competiții grassroots (fotbalul de bază). Dintre aceștia, 144.738 de băieți și fete cu vârsta între 8 și 12 ani s-au înscris în fazele pe școală ale celei mai importante competiții de fotbal dedicate elevilor din România, Cupa Tymbark Junior.
*2.510 de jucătoare legitimate, senioare și junioare, activează în cele 6 competiții de fotbal feminin.
*15.208 de băieți și fete au participat la prima ediție a Cupei Satelor, cea mai mare competiție dedicată talentelor din mediul rural organizată de FRF.
*890 de jucători, seniori și juniori, evoluează în cele 7 competiții de futsal în România.
*17 echipe naționale, seniori și juniori, masculin, feminin și futsal, precum și echipa națională de nevăzători, sunt administrate de Federația Română de Fotbal.
*750 este cifra aproximativă a sportivilor ce se află în circuitul tuturor celor 17 loturi naționale.
*100 de meciuri este media anuală a partidelor disputate la nivel de reprezentativă pentru toate loturile naționale. Acestea au în medie câte patru acțiuni pe an, cantonamente de pregătire sau premergătoare meciurilor internaționale.