Din cauza pandemiei de COVID-19, organizatorii Campionatului European de Atletism în aer liber, ediție care ar fi trebuit să se desfășoare în capitala Franței – Paris, în perioada 25-30 august 2020, au decis să anuleze această competiție.
„Ne-am luptat până în ultima clipă pentru a menține această competiției, am explorat și cea mai mică oportunitate, dar în cele din urmă am decis să anulăm Campionatele Europene”, a declarat Jean Garcia- președintele comitetului de organizare a Campionatului European de Atletism în aer liber de la Paris
De asemenea, preşedintele interimar al forului continental a comentat această decizie, spunând: „Cu mare regret, anunţăm anularea Campionatelor Europene 2020 de la Paris. Speram ca, în aceste vremuri tulburi, să putem oferi atleţilor europeni un eveniment major la finalul verii. Din păcate, am fost informaţi de comitetul de organizare şi de Federaţia Franceză de Atletism că, după discuțiile purtate cu membri ai autorităților franceze, nu vor putea continua pregătirile pentru a putea organiza campionatele în august, fiind, astfel, nevoiți să anulăm evenimentul. Deși regretăm să anunțăm anularea Campionatelor Europene, trebuie să precizăm că sănătatea și siguranța atleților, fanilor, oficialilor, partenerilor sunt cele mai importante”.

toaderUnul dintre sportivii care, după amânarea Jocurilor Olimpice, sperau să poată participa la Europenele de la Paris era atletul de la CSM Ploiești, Rareș Toader, campionul național în sală la proba de aruncare a greutății. Acesta s-a „autoizolat” în această perioadă acasă, la Călimăneşti, acolo unde, stând la casă, şi-a putut asigura condiţii cât de cât decente de pregătire. Sportivul clubului ploieștean nu-şi permite să piardă prea mult din pregătire, mai ales că obiectivul lui este participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost „mutate” anul viitor. Rareş este la 31 de centimetri de baremul de calificare la proba de aruncare a greutății (21.10 metri), dar se poate considera extrem de aproape de competiţia din Japonia, în condiţiile în care al doilea criteriu este situarea între cei mai buni 32 de aruncători din lume, iar el are şanse mari să se numere printre aceştia.
În această perioadă, el efectuează zilnic două antrenamente după un program stabilit împreună cu antrenorul coordonator al secţiei de atletism a CSM Ploieşti, Augustin Iancu, apelând atât la metode mai empirice, pe care le mai vedem prin unele filme, gen ridicarea bolovanilor şi a altor greutăţi improvizate, dar folosind şi materiale mai moderne, precum gărduleţe, mingi medicinale sau haltere.