Reluarea întrecerilor sportive, așteptată de toată lumea, după cele două luni de pauză forțată, va avea nevoie și de avize și îndrumări din partea Ministerului Sănătății, care, alături de Ministerul Tineretului și Sportului, va emite anumite reguli de urmat pentru a se desfășura în siguranță competițiile.
Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat că se așteaptă ca, după 15 mai, când ar trebui să se încheie starea de urgență din România, sportivii să se întoarcă la antrenamente în aer liber, în unele cazuri fiind posibilă această ”reluare a pregătirilor” chiar mai devreme.
”Relansarea sportului pe care şi eu mi-o doresc ca ministru al Sportului, nu doar sportivii, trebuie să o facem gradual, după nişte reguli clare şi bine definite. Sunt sporturi individuale care ar putea porni mai devreme,  fiindcă antrenementele nu necesită contact direct iar distanţarea socială este practic asigurată. Planul la care lucrăm în momentul de faţă cu Ministerul Sănătăţii include un asemenea scenariu, ca de la 15 mai să se efectueze antrenamentele. Tot ceea ce va defini aceste forme de pregătire sportivă, antrenamente şi ulterior, probabil peste o lună şi ceva, competiţiile, va fi foarte bine stabilit prin ordonanţe şi normative care vor intra în vigoare”, a declarat ministrul Stroe.