Federația Română de Fotbal a gândit o nouă competiție organizată  pentru fanii jocului FIFA 20, întrecere care  debutează pe 27 aprilie, ineditul acestei întreceri fiind că vor juca exact o parte dintre fotbaliștii din Liga I, cluburile desemnându-și fotbaliștii care se vor duela sub sloganul “eCupa României, împreună împotriva pandemiei”.
Pentru că fotbalul pe stadioane e oprit momentan, Federația Română de Fotbal a invitat cele 14 cluburi din Liga 1 la o competiție virtuală, eCupa României!
Fiecare din cele 14 cluburi și-a ales unul sau mai mulți reprezentanți, în total, 26 de fotbaliști de la clubruile de prim-eșalon fiind angrenați în competiție, cei mai mulți tineri – semn că e și o provocare a viitorului – și doar doi stranieri!
De la Botoșani vine o surpriză, juniorul e chiar fiul tehnicianului Marius Croitoru și mezinul întregii competiții, un alt duel inedit fiind acela dintre foștii juniori ai Astrei, Gabriel Șerban (rămas la echipă din perioada junioratului până la debutul în Liga I) și Valentin Mihăilă – plecat de la Astra la CSU Craiova! Cei doi sunt și vecini, amândoi fiind născuți în comuna Finta, de unde drumurile lor fotbalistice s-au despărțit cu mai bine de cinci ani în urmă, când Mihăilă a fost ”măritat” de către ”diverși oameni de fotbal”!
Și câțiva ex-petroliști, reprezentând acum alte grupări, precum Filip (Dinamo), Roman (CSU Craiova), Niczuly (Chindia) sau Șerban (Chindia) sunt angrenați în turneul virtual care se anunță unul inedit și interesant.
Iată jucătorii din Liga I care vor juca din fața propriului PS:
ACADEMICA CLINCENI
Robert Ion (19 ani) – mijlocaș
ASTRA GIURGIU
Raoul Baicu (20 ani) – atacant
Gabriel Șerban (20 ani) – mijlocaș
CFR CLUJ
Billel Omrani (26 ani) – atacant
Mike Cestor (27 ani) – fundaș
CHINDIA TÂRGOVIȘTE
Andrei Pițian (24 ani) – fundaș
Andrei Șerban (19 ani) – mijlocaș
DINAMO BUCUREȘTI
Ioan Filip (30 ani) – mijlocaș
Andreas Mihaiu (21 ani) – mijlocaș
FC BOTOȘANI
David Croitoru (16 ani) – mijlocaș
FCSB
Darius Olaru (22 ani) – mijlocaș
Valentin Crețu (31 ani) – fundaș
FC VIITORUL
Alexi Pitu (17 ani) – mijlocaș
Carlo Casap (21 ani) – mijlocaș
FC VOLUNTARI
Valentin Cojocaru (24 ani) – portar
Mihai Căpățînă (24 ani) – mijlocaș
GAZ METAN MEDIAȘ
Stephan Drăghici (22 ani) – mijlocaș
HERMANNSTADT
Andrei Cordea (20 ani) – mijlocaș
Raul Opruț (22 ani) – fundaș
POLITEHNICA IAȘI
Sorin Șerban (20 ani) – fundaș
Răzvan Onea (21 ani) – fundaș
SEPSI OSK SF. GHEORGHE
Roland Niczuly (24 ani) – portar
Ioan Andrei Dumiter (21 ani) – atacant
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Mihai Roman (27 ani) – atacant
Valentin Mihăilă (20 ani) – mijlocaș
Cristi Bărbuț (24 ani) – mijlocaș
Competiția începe pe 27 aprilie și va avea finala pe 6 mai, iar în faza I vor juca 12 echipe, FC Viitorul și Universitatea Craiova fiind deja calificate în faza II (sferturi de finală) din postura de câștigătoare ale ultimelor două ediții de Cupa României.
Partidele se dispută pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, pe platforma PS4, iar toate echipele vor avea aceeași valoare a jucătorilor în joc, rating mediu de 85. Meciurile vor fi transmise în direct pe Facebook – Cupa României și pe canalul de Youtube FRF TV.
De menționat că fiecare suporter poate să contribuie prin eCupa României la susținerea luptei împotriva coronavirusului, abonamentele în tribuna virtuală putând fi achiziționate pe bilete.frf.ro și bilete.ro, la prețul de 10 lei!
Întreaga sumă încasată va fi redirecționată către UNICEF, care va achiziționa echipamente de protecție (măști, mănuși, ochelari), termometre cu infraroșu și alte echipamente speciale necesare în pandemie asistenților medicali comunitari, asistenților și lucrătorilor sociali care merg pe teren pentru a asigura copiilor vulnerabili și familiilor acestora servicii de sănătate și protecție socială.

Astăzi, un altfel de  meci România – Moldova

FRF organizează și un meci de FIFA internaţional, astăzi fiind programată partida România-Moldova în PES 2020, de asemenea, sumele obținute din vânzarea biletelor virtuale  urmând să  ajungă la cei ce luptă în prima linie cu coronavirusul, prin intermediul UNICEF.
Parteneriatul dintre FRF și Federația Moldovenească de Fotbal, încheiat în august 2019, parcurge astfel o nouă etapă, printr-un proiect de suflet în această perioadă dificilă.
Partida România-Moldova se dispută de la ora 20:00 şi va fi transmisă live de PRO X, pagina Echipa Națională (facebook) și FRF TV (youtube).