V. S.

Lipsa de spații de carantinare de pe raza județului Prahova, cauzată inclusiv de împotrivirea unor primari, va duce la situații limită. Pentru a restrânge posibilitatea ca persoanele venite din străinătate și care pot fi infectate cu Covid-19 să umble libere pe străzi, autoritățile vor putea să rechiziționeze anumite bunuri în acest sens.
Astfel că, ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Prahova, coordonat de prefectul Cristian Ionescu, a aprobat inițierea demersurilor necesare pentru efectuarea rechizițiilor de bunuri și prestări servicii în interes public de către Comisia mixtă de rechiziții a județului Prahova, la solicitarea autorităților publice beneficiare.
Potrivit unui comunicat de presă, beneficiarii rechizițiilor de clădiri (spații de cazare) și a prestărilor de servicii în interes public vor fi stabiliți prin hotărâri ulterioare ale CJSU Prahova, după identificarea acestor spații.
Măsura excepțională va fi luată cu respectarea strictă a legislației în materie și a procedurilor în vigoare pe perioada stării de urgență.
Decizia CJSU Prahova are ca scop asigurarea unor spații corespunzătoare pentru plasarea în carantină a persoanelor care prezintă riscul de a fi infectate cu noul coronavirus.