A început fotbalul ”din joacă”, la ”țară” jucând la Jilavele – Ialomița și Sălciile, apoi a făcut primii pași în fotbal la Petrolul, cariera lui Antoniu Manolache – unul dintre titularii la capitolul ”Under” ai divizionarei B ploieștene în acest sezon- trecând apoi prin experiențe pe ”traseul”  Timișoara – Olanda!  Fost „căpitan” al reprezentativelor de juniori, a devenit acum un titular de bază, bifând 17 prezențe în tricoul galben-albastru, în acest sezon, când are și un gol marcat.
Antoniu Manolache (20 ani) povestește, într-un interviu dat pentru www.fcpetrolul.ro, cum a făcut primii pași în fotbal, ce a însemnat Olanda pentru el și cum a trăit acest sezon.
”Nu am jucat deloc în primele cinci etape. Mi-a fost greu, dar m-am antrenat cât am putut de bine, am căutat să dau totul, știind că o să mi se ofere șansa să joc și atunci va trebui să am un randament bun. Nu cred că a fost vorba despre o dificultate de adaptare, ci doar despre faptul că așa a decis antrenorul la acel moment, iar eu m-am conformat și mi-am așteptat șansa. Știam că va veni oportunitatea aceasta, să intru pe teren, dar important era să știu cum să gestionez situația. Am prins încredere tot mai mare cu fiecare meci jucat. Iar golul din partida cu Viitorul Pandurii cred că a fost cel mai frumos moment din viața mea, atunci când am marcat pentru Petrolul, chiar pe „Ilie Oană”! La început am jucat fundaș stângă și mi-a fost mai greu, deoarece nu eram foarte obișnuit cu acest post. Sunt conștient că celor mai mulți antrenori le este teamă să joace cu un junior ca fundaș central, dar, în ceea ce mă privește, este postul care îmi dă multă încredere și responsabilitate și cred că îmi oferă șansa să îmi pun cel mai bine în valoare calitățile pe care le am” – declară apărătorul petrolist.
”Au fost momente bune și mai puțin bune, perioade în care ne-a ieșit jocul și altele în care evoluțiile n-au fost cele așteptate de toată lumea. Întotdeauna, însă, am intrat pe teren cu gândul să muncim pentru puncte și să ducem mai departe visul promovării! Acum, întreaga lume trece printr-un moment greu, însă trebuie să fim responsabili, iar atunci când vom reîncepe activitatea să fim pregătiți pentru meciurile rămase” – este de părere Manolache.
”Eu sunt din Jilavele, de lângă Urziceni, și fotbalul l-am început la echipa de la mine din sat. Eram foarte mic, dar plăcerea era mare, alergam după fiecare minge! La Petrolul am ajuns după ce am participat la „Cupa Moș Crăciun”, competiția de sală pentru copii care se desfășoară în fiecare an și la care sunt echipe bune, cu jucători care se antrenează zi de zi. Domnul Răduță Ghioca,  maseurul Petrolului, fiind din Sălciile, de lângă Jilavele, a făcut o selecție în localitățile din zonă, a format o echipă și ne-a înscris în turneu. Nu ne antrenasem înainte, nu aveam cine știe ce tactică, dar jucam din plăcere! Iar, în primul an, am ajuns până în finala competiției! Și așa am fost remarcat de Petrolul și am făcut pasul către această echipă”. Pentru Manolache a urmat, la falimentul SC FC Petrolul SA, pasul către Centrele de Excelență ale FRF, fiind ”trimis” la Timișoara.Apoi a ajuns în Olanda prin intermediul unui fost antrenor petrolist, ex-internaționalul Ștefan Nanu, ”plimbându-se” la FC Emmen, echipă din eșalonul secund, apoi la FC Twente și  la Groningen, unde a semnat un contract de profesionist cu echipa secundă a clubului, petrecând doi ani în Olanda, pentru el ”Țara Lalelelor” fiind o amintire deosebită, duelul cu vedeta Dirk Kuit fiind unul dintre momentele memorabile.
”Îmi este dor de un meci pe „Ilie Oană”, dar deocamdată nu avem ce face, trebuie să trecem peste situația asta.Atunci când am semnat cu Petrolul mi-am pus în gând să dedic fotbalului cea mai mare parte din timp, pentru că vreau neapărat să promovăm” – spune unul dintre ”mezinii” Petrolului.