Biroul executiv al Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-amatori (AFAN) a ținut o ședință a Biroului Executiv, subiectele întâlnirii de la sfârşitul săptămânii trecute fiind ”în ton cu vremurile”. Pe agenda ședinței au fost subiecte precum :
– Situația jucătorilor la Liga 1, 2 și 3 ;
– Reluarea antrenamentelor/competițiilor;
– Prelungirea contractelor (propuneri de modificare a regulamentelor);
– Licențierea cluburilor;
– Situații litigioase particulare;
– Propuneri legislative.
Pe parcursul sedinței s-a făcut o trecere în revistă a situației financiare și juridice existente la toate nivelurile de fotbal din România.
AFAN a făcut și o evaluare a poziției jucătorilor de fotbal legată de reluarea competițiilor și a propunerii de calendar competițional din perioada următoare. Au fost evidențiate elementele de risc la adresa sănătății sportivilor și a staffurilor tehnice ale echipelor, FRF, LPF și Ministerul Tineretului și Sportului urmând să stabilească o serie de protocoale privind reluarea antrenamentelor și a competițiilor.
AFAN anunță că, până la jumătatea săptămânii viitoare, în colaborare cu FIFPro, dorește să inițieze un proiect de protocol de revenire în activitate, care să reprezinte o bază de discuții cu FRF, LPF și MTS.
”AFAN și membrii săi își doresc să se reia cât mai repede activitatea, însă nu trebuie să uităm că sănătatea rămâne cel mai important lucru și trebuie să ne asigurăm că se iau toate măsurile necesare pentru ca toți cei implicați în fotbal să fie în siguranță” – este anunțul forului care reprezintă drepturile fotbaliștilor! Fotbaliști care, iată, sunt în situația de a deveni, mai degrabă, ”șomeri de lux” pentru o perioadă, care se tot prelungește!