F. T.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat, în weekend, două acțiuni cu efective mărite, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în perioada stării de urgență. În acest context, angajaţi din cadrul Poliției orașului Plopeni au acţionat, în sistem integrat, alături de polițiști locali și lucrători silvici, pe raza orașului și a comunelor arondate, pentru și prevenirea și combaterea delictelor silvice.
„Au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care nouă pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțele militare, două pentru abateri la regimul rutier, una la Legea nr. 61/91 și opt pentru încălcări ale prevederilor legale în domeniul silvic. Valoarea amenzilor depășește 29.000 de lei. Cu această ocazie a fost confiscată și cantitatea de 1,450 mc material lemnos”.
IPJ Prahova atenţíonează asupra faptului că, în continuare, dispozitivele de ordine publică sunt prezente în stradă, astfel de acțiuni fiind executate zilnic, atât în scopul prevenirii răspândirii infecției cu virusul COVID-19, cât și pentru prevenirea furturilor de material lemnos.