V. Stoica

Un ploieștean care ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu a fost găsit de polițiști la… cumpărături, acesta fiind prima persoană din județul Prahova dusă în carantină forțată pentru că a încălcat măsura autoizolării.
Ieri, în jurul prânzului, polițiștii de la Secția 1 Poliție Ploiești au efectuat verificări la o adresă din municipiu unde figura ca având domiciliul una dintre persoanele autoizolate de pe raza orașului.
Cu ocazia verificărilor la domiciliul respectiv, bărbatul căutat nu a fost găsit acasă, acesta aflându-se în timpul controlului la cumpărături, unde s-a deplasat cu autoturismul personal.
Contactat telefonic, bărbatul a revenit la domiciliu și a fost condus cu un echipaj al ambulanței într-unul dintre centrele de carantină de pe raza județului Prahova, unde urmează să stea în izolare. Măsura administrativă a fost luată în conformitate cu articolul 7 din Ordonanța Militară nr.2/2020, intrată în vigoare imediat după apariția în Monitorul Oficial.
Nu numai că va sta în carantină forțată, dar bărbatul a fost și sancționat contravențional cu amendă de 2.500 de lei, situația lui fiind comunicată și Direcției de Sănătate Publică Prahova.